Какво казва Робин Шарма за стреса?


Незнам за теб, но за мен стреса е болна тема.
Понякога ми идва в повече.
И все се чудя как да се преборя с него.

За това, когато попаднах на 2 интересни, и което е по-важно, положителни разбирания за стреса в книгата на Робин Шарма -> 200 топ принципа на успеха, някак вътрешно ми стана по-леко...

...и не се сдържах, поисках да ги споделя ....


31.
Стресът е просто отговор на интерпретацията на събитията, които ти се случват.Двама души могат да видят резултата от някаква случка по коренно различен начин. Например..
Една реч може да изпълни със страх сърцето на неопитния оратор. Докато един опитен говорител я вижда като прекрасна възможност да сподели мислите си. Разбирането, че възприетите негативни мисли за някаква случка могат да бъдат манипулирани и превърнати в позитивни, ще ти позволи да си на върха във всяка област.


105.
Противоположно на общото мнение Стресът не е лошо нещо. Той ни позволява да се изявяваме на върхови нива и ни служи с потока от вещества, които произвежда в нашите тела.Това което е вредно е прекалено много стрес или по точно непрекъснатия стрес. Стресът трябва да бъде балансиран с почивката, за да сме здрави и в най-добра форма. Много от лидерите са изложени на ужасни пренатоварвания и напрежения.Но са успели благодарение на стратегиите за баланс на предизвикателствата и периодите за почивка. Президентът Кенеди редовно си подремвал в кабинета си в Белия Дом. Уинстън Чърчил имал същата практика. Спял по 1 час всеки следобяд, за да е винаги бодър, концентриран и спокоен. За да поддържаш оптимално здраве не е важна само добрата физическа почивка. Трябва да я съчетаеш с духовен мир. Прекалено често хората си мислят, че редовните упражнения, правилното хранене и добрата почивка са лекарство за всички болести. Тези неща трябва да са комбинирани с позитивно мислене и вътрешна хармония за истинско щастие и дълголетие.


Знаеш ли как изглежда един ден с Робин Шарма?
А задължителната Литература на Робин Шарма?
A кога е семинара на Робин Шарма в България?

Facebook Comments

1 коментарa :

laska nenova каза...

Скоро открих книгите на Робин Шарма, и ги поглъщам във всяка свободна секунда!

Публикуване на коментар