Уникални Местенца, които Искам да Видя

Преди няколко дни ми попадна интересна статия.
Най-вдъхновяващият хотел в света!
Просветих се!
Хотелът е в Копенгахен.
И е Уникален с Интериора си.
61 откачени стаи.
И аз искам да бъда в една от тях.
Харесах си Тази.
Какво ще кажеш?
Семпла е, има много по-психо.
Но тази е по моя вкус.
Ти няма ли да си избереш?

Оттук ми хрумна идеята.
Има места, които искам да Посетя.
Но честичко, когато дойде момента.
Аз просто съм забравила за тях.
Това няма да се случи, ако съм си направила труда да ги събера на едно място.
Ето, Това ще e Мястото.
За сега Класацията се води от HOTEL Fox в Копенгахен.

Кое ли ще е Следващото Уникално Местенце?
Идеи?
Приемам всякакви!

Ето го и ...
1во предложение от България.
Хотел Casanova в община Девин, до язовир Въча.
Хотел за Влюбени.
Всяка стая носи името на Романтично място.
Mexico, Bora Bora, Santa Fe.
И страхотна веранда.

Идея за празниците.
Особено Свети Валентин, 8ми март..
Нощувката е 60 лева.
Дори няма какво да се замисляш.

2ро предложение от България.
Вила Творческа в Арбанаси.
Две неща ме спечелиха - Джакузи и Интернет.

Френска стая.
Италианска стая.
Българска стая.
Студио с Джакузи.
Африкански апартамент.
Японска стая.
Това е само да имаш идея, с какво разполагат.
Цените са от 50 до 130 лева за нощувка.

3то предложение от България.
Къщата с Червената врата.
Точно под връх Перелик.
На 4 километра от Широка лъка.
В село Солища.
Какво е уникалното там?
Всяка първа събота и неделя на авуст има гайдарско надсвирване.
Направо на поляните.











4то предложение от Италия.
Хотел La Minervetta в Соренто, Италия.
Този хотел не се забравя.
Наистина място, което си заслужава.
Уви, вече съм била там.
Но някой ден се надявам пак да се върна.
Статия за него чети тук.

Facebook Comments

19 коментарa :

Анонимен каза...

Може да пробваш този хотел
http://www.villacazanova.com :)

Nathalie каза...

благодаря за идеята.
хотелът изглежда супер.
Хотел за Влюбени.
дори и не предполагах, че има такова местенце в България.
и ми е по-близко от Копенхаген.
хеххе

pipelota каза...

Бяхме във Вила Творческа за медения месец (3 дни) и не ти го препоръчвам! На по-мръсно място не бяхме стъпвали. И ние си го харесахме по Интернет, но мястото лежи на стара слава от комунистическо време явно!

Nathalie каза...

гадничко! някой друг ходил ли е там?

Pnevmotorex каза...

И аз не ти препоръчвам "Вила Творческа", дори и Арбанаси! Във въпросната стая с джакузи и аз останах много разочарован. Всичко е захабено, а около самото джакузи е пълно с восък (свещите от забавленията преди теб на великотърновските и горнооряховските мутри). Интернета - хм, ако смяташ, че ще ти е удобно да ползваш един компютър в ресторанта, докато всички закусват например...

Nathalie каза...

шансовете да отида там намаляха съвсем. благодаря ви за коментарите. бях чувала за черен списък на ресторантите, но не и за хотелите. но май е време и такъв да се появи.

Анонимен каза...

Мили хора, за бога, не ходете във вила Казанова!!!
Ние се подлъгахме от красивите снимки.Единственото реално в тях е природата. Стаите на хотела са 2х2.Моят гардероб е по-широк и уютен.Няма да преувелича, ако кажа, че от вратата се качваш на леглото, което пък от своя страна си е задължително, ако иска още някой да влезе в стаята. Из целия хотел се носи непоносима смрад...мисля имат проблем с аспирацията в кухнята, но пък много обичат да пържат и да пекат в несвяст.

Unknown каза...

За вила творческа.

Абсолютни нещастници. Обадих се точно два месеца предварително но не са ми направили резервацията защото били писали на листи а не в тетрадки. Това е то, селянията. Нямат организация

Анонимен каза...

Интересно, но аз миналата година ходих във вила творческа и останах много доволна. Нито беше мръсно, нито нещо друго да ми е направило лошо впечатление...Прекарахме си страхотно и бих отишла пак.

Аз - Цвети каза...

Ходила съм и в трите къщи за гости посочени тук и мога да кажа, че навсякъде с удоволствие бих се върнала.
Вила Творческа си е спретната къща за гости, в която стопанката те гости с топли бухти - не забелязах да е мръсно и занемарено.
Вила Казанова всъщност е бивш склад на храна на рибите. така, че поздравления за идеите и реализацията на собствениците. Няма такава приказна красота, а и кухнята е на много добро ниво.
А относно Къщата с червените врати - това място не може да се опише, трябва само да се види и усети, но мисля, че и най-капризните тук няма да има за какво да се хванат.
Мисля, че където и да сме трябва да се научим да се наслаждаваме и релаксираме и за предпочитане без интернет и мобилен телефон.
Трябва да можем да отсейваме красивото и хубавото, а не само забележките да изпъкват в съзнанието ни.

Анонимен каза...

Iskam da popravia ,mnenieto za tova unikalno miasto ,,Villa Cazanova,,.Javno choveka koito e pusnal tozi post e niakakav zloben pensioner,nedovolen ot jivota ,shtom se drazni ot takiva neshta.V interes na istinata ,az ne sam sreshtala po-pozitivno miasto i prelivashto ot krasivi i gotini neshtica.Kato zapochnesh ot kuklenskite staichki i zavarshish do unikalnia restorant v star toskanski stil prepalnen s ahgelcheta ,sarca i vsevazmojni krasivi figurki ot koito blika lubov i xarmonia.No tezi neshta se vijdat ,samo ot krasivi ,oduxotvoreni i vlubeni xora.Moje bi zatova xotela e krasten ,,Hotel fall in love,,,A qavno tezi xora koito sa go pusnali tozi post ,nito sa krasivi nito oduxotvoreni ,nito vlubeni.A staichkite naistina sa malki ,no stigat kato si vluben i iskash da badesh s lubimia chovek.....v kraina smetka na vlubenia mu triabva .....samo ednaxubava spalnia i bania....Nali...ne ste li saglasni s men.Moeto mnenie che ako si mlad i vluben shte se chustvash prekrasno na tova miasto.!!!!Az go obojavam i kato izbiagam ot golemia grad tam naistina si zarejdam bateriite s lubimia mi chovek..Badete obichani,vlubeni i shtastlivi....!!!!

Анонимен каза...

Мога да изкажа мнение за "Вила Творческа". Ходили сме 2 пъти там, единият път бяхме във студио с невероярен дизайн, а другият път в Японската стая. Останахме ужасно доволни, обслужването беше на ниво, хигиената също. Мястото носи един специфичен заряд и определено е направено с много вкус и усет към красивото. Препоръчвам Ви да отидете там и да го усетите сами. Само бих Ви посъветвала да отидете поне за 2 нощувки, защото една е твърде малко и недостатачно човек да си презареди батериите. Няма да съжалявате наистина. Ние често се сещаме за престоя ни там с усмивка.
А за вила " Казанова" нищо не мога да кажа. Отдавна разглеждах сайта им и бях впечатлена, имах като идея да я посетим, но още не сме го осъществили. Едва ли някои от коментарите тук биха ме разубедили.
Иначе друго място, което бих Ви препоръчала е комплекс "Еленски ритон" в Еленския балкан (с.Средни колиби). Ние бяхме там за Св. Валентин и останахме мн доволни. Комплексът е тризвезден, няма да намерите ултра лукс, но е мн уютно и ако искате да си починете и да релаксирате далеч от лудницата на големият град, то това е мястото. Качеството на обслужване беше на ниво, накараха ни да се почувстваме наистина специални.
Весело изкарване, което и място да изберете:)

Антония каза...

Всяко от предложенията е уникално само по себе си и убедена съм си заслужава да бъде избрано. Била съм само във Вила Творческа и мога да коментирам единствено нея. Това е едно красиво и романтично място. Бяхме планирали да останем там 2 дни, но останахме 7 - цялата ни ваканция. Всяка стая е обзаведена в различен стил, което ни даде възможност всеки ден да се потопим в различна атмосфера. Баните бяха уникално големи - като че ли по-големи от стаите в някои хотели. Адмирации за собствениците, че вместо да направят още 5-6 стаи от тези пространства, те са помислили първо за удобството на своите гости!!! Често си "нося работата със себе си" т. е лаптопа. Навсякъде в хотела(а не само в дневната)ползвах безжичен интернет. Обратно на всеобщата "психоза за криза" тук за всички гости имаше денонощно безплатни топли напитки, минерална вода и поне 5 вида подсладители... това са вече подробности, но според мен много показателни.
Последното, което искам да кажа: аз съм капризен клиент и ценя почивката си. Вярвам, че трудът и старанието под каквато и да е форма (дори и в хотелиерството)трябва да бъдат поощрявани, а проблемите и лошите впечатления - споделяни на мястото, за да бъдат коригирани.
Ще запазя прекрасни спомени от Вила Творческа и при възможност ще отида там отново.

Анонимен каза...

И аз съм била само във вила Творческа, но останах много разочарована. Бях в стаята с джакузито. Когато пристигнахме то беше покрито с някаква мушама, за да не изстинело и като го махнахме, водата изстина за няколко часа и стана непоносимо студена. Така и не я затоплиха пак и 2 дни бяхме със студена вода. Отделно, че е толкова силно хлорирана, че чак тялото започва да те сърби. И тий наречената закуска беше 2 пържени тост филийки???

Анонимен каза...

Била съм в хотел Казанова на язовир Въча. В целия хотел е много тясно. За стаите на втория етаж води тясна вита стълба и да се изкачиш трябва да държиш багажа си пред себе си. Стаите са наистина малки 2х2 с малка тераска гледаща към язовира.Ако намеренията ви са да не напускате спалнята ОК.Природата е разкошна. Бих ви препоръчала другия хотел на язовир Въча - Чилингира. Намира се след Казанова на около три километра. Цял комплекс със хубав ресторант, спа център, басейн, параклис, лятна градина, прекрасна гледка към къщичките на понтони.

Анонимен каза...

И аз съм била в Казанова,наистина стаите са ужасно малки и миризмата на канализация се усеща доста.От една страна има наистина хубава обстановка и е обърнато внимание на романтичните детайли,но има и едно такова усещане за недобра хигиена.Природата наистина е страхотна,но терасите са твърде малки,снимките не показват реалността.Наоколо без кола няма къде да се ходи дори на разходка,а иначе пътя е кошмарен.Лично аз повече не бих отишла там

Анонимен каза...

Поздравеления за идеята. Няма да е зле този списък с хотели да се актуализира и да се добавят нови и нови местенца :)))
Аз съм била само във Вила Творческа - в средиземноморското студио с джакузи. Всичко беше на много високо ниво - храна, обслужване, дизайн. Единственото, което не ми хареса много е, че въздуха в стаята беше адски тежък и влажен, но ние бяхме там през зимата и избягвахме да отваряме прозореца. Иначе водата в джакузито беше постоянно топла, в самата стая също - има климатик, който поддържа температура, каквато си поискате. много сме доволни и го препоръчвам на всеки :)))

Анонимен каза...

бих искала да дам предложение за глинената къща в Лещен. не съм била там, но изглежда интересен избор. http://leshten.hit.bg/ а малко повече снимки има тук: http://photo-cult.com/showserie.php?id=4106

Анонимен каза...

олееее, тая вила Творческа е отвратително място!!!! Джакузита е пълно с хлор, убииствена доза хлор, а водата не беше сменяна сигурно с месеци, и очаквано хванах и гъбички!!!Трагедия!!!!

Публикуване на коментар