18 май 2013
Европейска нощ на музеите


Какъв по-хубав завършек на 6 дневната работна седмица от малко културно, научно и историческо ограмотяване и то поднесено по много приятен начин. На 18 май музейте и галериите в градовете София, Банско, Благоевград, Варна, Велико Търново, Видин, Карлово, Несебър, Плевен, Пловдив, Правец, Раковски, Сливен, Стара Загора, Струмяни и др. ще отворят врати за свободно посещение.

В някой от градовете е обявен начален час 18.00, а в други 19.00 на 18 май и съответно краен час 00.00. и 01.00 на 19 май. Обикновено, освен че музейте са отворени за безплатно разглеждане на експозициите се организират и допълнителни забави за посетителите като например: представяне на танцови състави, музикални групи, изложби, работилници, демонстрации, научни опити и т.н. Всеки обект се е постарал да ангажира приятно времето и вниманието на гостите си. Допълнително се организира и игра с картата на града, на която са отбелязани обектите. Предизвикателство е да се посетят всички музей, особено в по-големите градове. Винаги много сме се забавлявали когато сме участвали в това събитие и сме съжалявали, че не можем да бъдем във всеки обект едновременно.

Насладете се на вечерта на 18 май, със сигурност ще научим още много нови факти и обстоятелства, с които да се гордеем, че сме българи и не само това!

P. S. Подробна информация и програма на вечерта, можете нда потърсите информация в интернет и на страницата на съответната община.

 

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар