избрано от TED


Бен Дънлап говори за вълненията на живота
президентът на Уофорд Колидж Бен Дънлап разказва историята на един унгарец, Шандор Теслер, който го научил за вълненията на живота и за доживотното учене.

Точно това ме привлича най-силно: неугасимият, неустрашим апетит за учене и опит, без значение колко смешен, колко езотеричен, колко бунтарски може да изглежда. Това е дефиницията на въображаемото бъдеще на нашите унгарски приятели, Робичек, Теслер и Барток, както и на моето собствено. Както и предполагам на всеки тук.


Карл Хоноре възхвалява бавността
журналистът Карл Хоноре вярва, че фокуса на западния свят върху скоростта разваля здравето, продуктивността и качеството на живот.

Дали е възможно да забавим? И аз -- аз съм щастлив, че мога да ви кажа че отговорът е твърдо да. И аз представям себе си като Експонат А, един преобразен-и-реабилитиран скоросто-холик. Все още обичам скоростта. Нали знаете, живея в Лондон, и работя като журналист, наслаждавам се на шума и заетостта, и на притока на адреналин, който идва от тези две неща. Играя скуош и хокей на лед, два много бързи спорта и не бих ги отказа за нищо на света. Но също така, през последната година и нещо, се свързах с моята вътрешна костенурка.

Джеси Арингтън не носи нищо ново
дизайнерката Джеси Арингтън не опаковала нищо за TED конференцията освен 7 чифта бельо, купувайки останалата част от дрехите си в магазини за втора употреба около Лос Анджелис. нейната лекция е размишление над съзнателното потребление, опаковано в дъга от цветове и креативност.

Тъй като урокът, който се опитвам да науча през тази седмица е, че е добре да се дарява. Не е нужно да се обвързвам емоционално с тези неща, защото зад ъгъла, винаги ще има друга луда, цветна, бляскава премяна, която просто да чака за мен, ако поставя малко любов в сърцето си и потърся.

Ева Енслър говори за сигурността
драматургът Ева Енслър изследва съвременната ни жажда за сигурност и защо тази жажда ни прави по-несигурни.

Всъщност аз мисля, че сигурността е неуловима, тя е невъзможна. Всички умираме. Всички остаряваме. Всички се разболяваме. Хората ни напускат. Хората ни променят. Нищо не е сигурно. И това всъщност e добра новина.


Мат Кътс опитва нещо ново за 30 дни
инжинерът Мат Кътс, който е считан за главния авторитет в Google по отношение на оптимизацията за търсачки (SEO), разказва за предизвикателството да опитваш нещо ново за по 30 дни.

Преди няколко години имах чувството, че съм заседнал в коловоз, затова реших да последвам примера на големия американски философ, Морган Спърлок, и да опитам нещо ново в продължение на 30 дни. Идеята всъщност е доста проста. Помислете си за нещо, което винаги сте искали да добавите към вашия живот и да го опитате за следващите 30 дни. Оказва се, че 30 дни е точно подходящия период от време, за да добавите нов навик или да се откажете от навик -- като гледане на новините -- от вашия живот.


Facebook Comments

2 коментарa :

почивки лято 2012 в Кушадъсъ каза...

много хубав пост, прекрасен блог, много ми харесва, много поздрави и до скоро, пожелавам причтен ден на всички

супермаркет каза...

Това за сигурността ми хареса. Няма нещо сигурно в живота. Колкото и да си мислиш, че контролираш нещата винаги има как обстоятелствата да те изненадат. Застрахователните компании се опитват да продават сигурност, но всъщност продават една илюзия.

Публикуване на коментар