по примера на TED


когато нещо си отива, друго го заменя. приключвайки с на-пожелаването по новолуние, се сдобих с нова инициатива. сутрин, много рано сутрин, щом отворя очи, се покатервам на велоергометъра, поставям слушалките и си пускам поредното видео на TED. в началото картината пред мен е размазана, а думите са просто звук, но много скоро педалите се завъртат по-бързо, а идеите проникват в съзнанието ми. 30 минути по-късно вече съм напълно нов човек.

за TED и друг път съм отваряла дума. TED или Technology, Entertainment and Design е събиране на най-успелите хора в света. събиране, където те щедро споделят идеи, открития, технологии. и така всяка година от 1984 насам. сумарно 28 години. TEDxBG = българската версия на събирането е по-млада, началото й е в 2010. а най-запомнящото видео от TEDxBG 2010 (за мен лично) е на Магдалена Малеева: Да преодолееш невъзможното. Маги Малеева, такава, каквото е = автентична. и нейната история, преплела тениса, идеите на Горичка и отглеждането на децата.



да споделям повече по примера на TED и да бъда автентична пред себе си и пред другите по примера на Маги, това е извода за мен. за туй, ден след ден едно по едно ще споделя всички онези любими видеа, с които се събуждам и които ми помагат да сложа крилата си, и да летя.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар