Една общност е като кораб,
всеки трябва да е готов да поеме управлението.

Henrik Ibsen

Най-основният ни инстинкт е оцеляването, нашето и на тези, които обичаме. Но когато ние, тези, които обичаме или нашите вярвания са заплашени, можем да вземем някои учудващо крайни мерки, за да защитим статуквото. Това, което често пропускаме да забележим е, че крайните мерки, които предприемаме често са по-опасни от първоначалната заплаха.

Ти достигна много важен и емоционален етап от твоето пътуване, защото взаимоотношенията с най-близките ти хора ще са в центъра на вниманието през тази година. Сега пред теб са отворени три мощни вида енергия. Отляво и отдясно се намират нестабилните 'парченца' на противостоящите крайности. Централният вид съдържа единствената енергия, която може да предпази двете крайности да не се пресрещнат, сблъскат и да разрушат любовта и живота. Централният вид дава единствената връзка между тях, която може да възстанови мира и хармонията. Централният вид е балансът и точно тук трябва да се концентрираш сега. Добре дошъл в годишен цикъл 6.

Това е жизненоважно време от живота ти, когато ще усетиш определено чувство на дълг и приоритет. Първата стъпка, за да направиш тази година успешна е да приемеш, че наистина носиш отговорност.

Но не приемай, че вече знаеш какви са ти отговорностите. С течението на годината ще установиш, че поне една от отговорностите ти вече не е твоя или, като начало, никога не е била твоя. Може да откриеш, че други отговорности са били пренебрегвани и сега изискват твоето внимание. Главното ти задължение е да се грижиш първо за себе си и да правиш това, което е правилно за теб. В противен случай няма да си в състояние да се грижиш за онези, които ще се нуждаят от помощта ти през тази година. Това много прилича на онези правила за безопасност на полетите, които те карат, в случай на авария да поставиш кислородната маска на собственото си лице и тогава да се погрижиш за децата или за тези, които зависят от теб.

Ще чувстваш силно желание да бъдеш по самоуверен и сигурен и да намериш 'мястото' си на света. В същото време от теб може да се изисква да се концентрираш върху някой друг – може би съпруг, любовник, дете, родител, роднина, домашен любимец, приятел, съсед или дома или самата общност и да балансираш техните нужди с твоите собствени. Може да се наложи да се грижиш за някой, който е болен или чието положение предизвиква твоята загриженост. За да спазиш списъка си с приоритетите може да трябва да се изглаждат спорове и да се правят жертви.

В повечето случаи, най-добрият начин да помогнеш на другите е като им покажеш, че те могат и трябва да бъдат отговорни към себе си. Други случаи ще изискват необичайно търпение, съчувствие и разбиране. Може също да трябва да преосмислиш ценени идеи и вярвания, които вече не са подходящи за тези времена или за твоето уникално положение.

Опитай се да поддържаш високата си само-оценка, когато плановете ти се забавят, променят и нагласят. Отговорността е стремежа да отговориш на определен вид нужди. Начинът, по който отговаряш е въпрос на твоята собствена свободна воля, който се определя от начина, по който чувстваш нещо. Затова, сега не е време да задържаш чувствата в себе си. Няма нужда да се заробваш с изискванията на другите, не и ако не отговаряш с любов. Но може да се окажеш на неравен път, ако отговорите ти идват от вината или страха, който вината произвежда.

Тази година се концентрирай върху любовта и всички сърдечни въпроси, включително брака, семейството, децата, родителите, близките приятели, задълженията ти, домът, лечението, образованието, сигурността, мира и съзидателността. През тази година ще доминират както удоволствието, така и проблемите от личния ти живот. Може да се постигне почти всичко, когато любовта е твоята мотивация. На първо място, все пак, може да бъде необходимо да разбереш разликата между любовта и контрола. Любовта и вината. Любовта и страха. Любовта и привличането. Любовта и омразата.

Истинската любов не може да бъде купена, продадена, манипулирана или контролирана по никакъв начин. Неразбирането на това е произвело погрешното вярване, че любовта наранява. Любовта никога не може да нарани. Единствено загубата на любовта наранява. И точно големият ни страх да не загубим любовта ни кара да се държим прекалено здраво за нея, така че тя да не може вече да диша.

Ако съществуват някакви лоши чувства в семейството или към онези, които считаш, че са твое семейство, опитай се да видиш всички страни на ситуацията и когато можеш, да съдействаш за мира. Понякога обвиненията и гнева трябва да бъдат изразени, за да разбереш, че е необходима прошка. Въпреки че може и да се намериш в ролята на този, който разрешава проблеми, твоята отговорност е не да разрешаваш проблемите на другите вместо тях, а да посочиш възможности и идеи, чрез които те могат да разрешат тези въпроси сами.

Когато разбереш и приложиш правилно енергия 6, ще почувстваш с по-голяма сила от когато и да било преди топлината и удоволствието на любовта и привързаността. Няма да изпитваш толкова силна нужда да контролираш ситуациите. Ще откриеш, че като просто оставяш хората да бъдат онези, които наистина са, всякакви манипулативни инстинкти ще започнат да бъдат не на място и в противоречие с действителните ти желания, а твоите емоции ще протичат открито и изпълнени с любов. Другите ще се чувстват спокойни в твоето присъствие. Това ще създаде истинско единение.

Не прави обещания, които не можеш да спазиш и не поемай отговорности, които не са изцяло твои. Ако го направиш, със сигурност ще последват негодувание, неудовлетвореност или загуба на любов. Приеми, че ще се поставят определени изисквания към твоите емоции, време и пари. Приеми, че сега е в твоите възможности да се излекуваш. Ти също така си в състояние да помогнеш при лекуването на другите. Да, здравето и лекуването са основни фактори в годишен цикъл 6. Всъщност, често точно в цикъл 6 се появяват симптомите, които ти помагат да осъзнаеш причините им. Причината винаги е неизразени емоции, които са били затворени в теб и се опитват да се върнат обратно в живота, там, където им е мястото.

Въпреки, че през тази година ще имаш собствените си проблеми, с които да се справяш, може също така да се чувстваш като съветник на всички останали. Енергия 6 е толкова магнетична, че може да привлече определени хора към теб, дори и непознати, които усещат, че ти може да си в състояние да им помогнеш по някакъв начин. Но, понеже балансираната вибрация 6 подтиква хората да поемат отговорността за собствения си живот, е важно да не насърчаваш другите да стават зависими от теб. Осъзнай как твоята нужда да предлагаш услугите си може да пречи на истинските ти приоритети. Кажи НЕ, когато трябва.

В годишен цикъл 6 почти винаги възникват нови отговорности. Появяват се нови възможности. Откриват се нови места. Често се търсят нови жилища, докато хората търсят точното си място на света – място, на което може да се усети силното чувството за принадлежност. Започва се или се увеличава домашният бизнес. На работното място възникват допълнителни отговорности. Ако отделиш време да погледнеш и да усетиш достатъчно дълбоко, връзките и обстоятелствата могат да се видят такива, каквито наистина са.

Това е време, през което се поставя началото и се преобразуват бракове и съдружия. Раждат се бебета и нови творчески начинания. Отникъде се появяват отдавна забравени роднини и приятели. Оздравяват се или се прекратяват негативни връзки или сдружения. Търси се справедливост и се правят преценки. Емоциите варират. Самото ти възприятие за справедливост може да се промени, когато разбираш, че справедливостта за един често означава лишаване за друг и че истинската справедливост същестува на много по-високо ниво, отколкото повечето хора са способни да разберат.

Където съществуват обвинения към себе си или към някой друг, там съществува и омразата. Затова трябва да се преоценяват миналите преценки, а чувствата, които са намесени, трябва да се изразят. Мястото, заемано в твоето тяло от омразата – вероятно омраза, която отричаш, че изпитваш – е място, което иначе би могло да бъде заемано от любовта. Най-накрая омразата ще разяде цялото ти тяло и ще изригне във формата на болест или на ярост. Годишен цикъл 6 е време да се приема, разбира, прощава и лекува.

Може да проявиш тенденция да търсиш от семейството или от някоя друга група приемане на това кой си и какво си. Ще искаш от другите да те виждат като отговорен и надежден. Да, може да е успокояващо да знаеш, че ти одобряваш и че принадлежиш към определен кръг, но също така е необходимо да спреш да съдиш себе си и другите съгласно това, което обществото или познавачите считат за приемливо. Няма жив човек, който да е достатъчно образован или надежден, за да определи истината вместо теб или да наложи посоката на живота ти. Не търси ничие друго одобрение, освен твоето собствено и следвай собствените си чувства, за да определиш истината. Това е свободната воля. Това е отговорността.

6 представлява образованието. Но тази дума често се тълкува погрешно и се ограничава до предположения и преценки, които принадлежат на миналото. Начините на образование, обучение и учене трябва да се променят заедно с променящата се действителност на човечеството. Днес, истинското образование включва по-скоро личното преследване и откриване на истината, а не на предположенията. Ние всички имаме толкова много да учим за живота. Повечето от това може да се научи далеч от класната стая, учителите, политиката, гуруто или проповедника. Не допускай, че ти – или някой друг – разполага с всички отговори. Когато настояваш, че си прав през цялото време – и – винаги когато допускаш, че не си прав и се нуждаеш от други да ти кажат кое е правилно действие влиза крайна енергия. Истината изисква да чувстваш и да разбираш – не да допускаш.

6 ти дава силата на магнетизма. През тази година ще привличаш много по-лесно всичко, върху което се концентрираш. Разбира се, това може да има и своите отрицателни страни. Концентрирай се върху опасността и ще се озовеш в опасни положения. Концентрирай се върху дребните суми и това е всичко, което ще имаш. Концентрирай се върху слабостите на другите и ще бъдеш заобграден от отрицателно поведение. Търси проблеми и, вярвай ми, ще ги намериш. Опитай се да се концентрираш върху доброто в другите хора. Замести остарелите вярвания с нови и по-реалистични разбирания. Търси мирното разрешаване на всички проблеми и позволи на другите да живеят собствения си живот без твоята постоянна намеса и оценка.

Друга дума, която често се разбира погрешно, е отговорността. Ако се бориш с някое задължение с нежелание, негодувание или страх, вероятно ти правиш това по погрешна причина. Отговорността твърде често предполага нещо, за което ти не си имал избор, нещо, което отнема от свободата ти, нещо, което е недооценено или нещо, което ти е било наложено. Любовта не може да налага. Вината и може, и го прави. Ако отговорността не идва от твоята воля, тогава е по-вероятно тя да не е твоя. Внимателно трябва да обмисляш мотивацията си за поемането й. Обстоятелствата през тази година ти предлагат свободата да се грижиш с любов и по естествен начин за истинските си задължения. Балансираната енергия на 6 обновява, възстановява и лекува.

През тази година ти си на пътуване на власт и предимство. Това е пътуване за научаване на истината за това какво да чувстваш за различните си връзки. Това е пътуване на лекуване на празнотите между поколенията, половете, преценките и индивидите. Това е пътуване на мир. Това е пътуване на любов.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар