Животът е процес на растеж и надрастване,
и това, което пасва точно днес, идея,
отношение или вярване, може да бъде изцяло
погрешно утре.

Sally Brompton

Добре дошъл в годишен цикъл 7. Енергия 7 тече в атмосфера на уединение, самота и тишина. Тя постоянно търси отговори на постоянния поток от въпроси за себе си и живота. Тя търси истина, мъдрост, достойнство, осъществяване и перфектност. През тази година ти правиш същото.

Без да знаеш каква е целта му, пътуване 7 може да е объркващо или дори депресиращо. Затова, от самото начало трябва да разбереш, че независимо колко много искаш да се издигнеш, това е година на разбиране на това, как да създаваш условията, които наистина искаш за себе си. В хода на процеса, 7 постоянно ще те излага на онези страни от живота, от които си бил разочарован, така че да разбереш точно колко перфектен и задоволителен може да стане живота ти. Едва тогава ще знаеш къде в този бързо развиващ се свят пасва уникалния ти талант.

Това е егоцентрична година, през която ще разбереш, че разполагаш с много повече потенциал, отколкото някога си мислил. Ще търсиш – и ще намираш – посоката или стила на живот, които изглеждат правилни за теб. Ще се появи по-сериозна страна от твоята природа, заедно с абсолютното осъзнаване, че статуквото просто не е вече достатъчно добро.

Вместо да се хвърляш да откриваш нови възможности, разбери, че всъщност възможностите търсят теб. Опитите да се насилиш ще имат за резултат само същото старо чувство на незадоволеност, което мислешеше, че твоето насилване ще премахне. Това не е време да правиш – това е време да бъдеш. Забави, постой спокойно и признай, че се чувстваш загубен в големия разпенен океан на живота.

Отговорностите от миналата година вече не са движещата сила в живота ти. Внезапно, ти изобщо не си сигурен в това, какво искаш. Дори и да си сигурен какво искаш, ще разбереш, че никога няма да го получиш, докато сериозно не се посветиш на него. Не се паникьосвай. Да се загубиш може да е единственият начин да откриеш къде си. Истината е, че ти си точно там, където трябва да си и си точно навреме.

Това е година на търсене и учене. Цикъл 7 е на самонаблюдението, емоцията, изследването, анализа, интуицията, размишлението, само-осъществяването и най-вече, на вярата. Всички тези енергии са налични за теб, но от теб зависи да ги използваш по начин, който ще ти е от полза. Тази година е предвидена да е по-тиха, 'вътрешна', през която можеш да получиш отговорите на най-изгарящите ти и често избягвани въпроси, в частност на онези, които се отнасят до теб, до самия живот и до смисъла му.

Разбери, че е необходимо време и усилие за промените, които желаеш. Ще трябва да се освободиш от някои от старите си вярвания и отношения, за да се появят нови възможности. През тази година трябва да търсиш и да намериш това, което е перфектно и идеално за теб и тогава да изучваш и анализираш какво трябва да се научи, за да го направиш твоя реалност. Ще ти е необходима цялата година, за да разбереш нещата, така че не презюмирай, че вече разполагаш с отговорите. Моментното удовлетворение не е в дневния ред на тази година.

Неочаквано бавната скорост може понякога да причинява неудовлетвореност и грижи. В такива моменти, си припомняй, че това не е липса на движение, а шанс да се отправяш по-реалистично към по-високи дългосрочни цели.

Бъди търпелив. През годишен цикъл 7 е необходима много малко активност. Вместо това, това дванадесет месечно пътуване трябва да се използва за измислянето на определени цели и планове за следващия динамичен годишен цикъл 8 на действие и материални постижения. Той трябва да се използва за постигането на умствен и емоционален опит, който да направи материалните постижения през следващата година възможни.

Въпреки че животът ти ще тече бавно, през годишен цикъл 7 е възможно да се случат чудесни и значими неща. Въпреки това този напредък и успех трябва да се разглеждат като трамплин към по-големия потенциал, който ще се открие през следващата година. Без значение какво се случва, ти ще осъзнаваш много добре несъвършенствата на твоя живот, така че да можеш да изучаваш и анализираш възможностите си.

Всичко, което преживееш през тази година ще бъде повлияно от силата на отразяване на 7. Веднъж, след като си признал тази сила, животът ти ще стане много по-лесен за разбиране и организиране. Отразяването означава не само поглед назад и обмисляне на миналото, а и гледане към всичко и всички около теб в настоящето и виждане как твоята действителност се отразява обратно към теб чрез тези хора и неща.

Твоята действителност са онези, които ти въздействат. Ако си честен със себе си, ще забележиш, че много страни от сегашната ти реалност не са на мястото си и повече не са желани. Няма значение колко духовно или материално напред мислиш, че си, отразяващата сила на 7 ще разкрие болезнено празно пространство в живота ти, което може да те накара да се чувстваш доста самотен. Единствено като приемеш, че тази празнина съществува, ще можеш да откриеш пълнотата на истинските си възможности. Разбираш ли, тази празнота е твоят собствен и нереализиран потенциал.

Могат да се появят силни емоции. Чувствай ги. Преживей ги. Не ги отхвърляй. Ако здравето ти се влоши през годишен цикъл 7, това обикновено е признак, че има толкова много погребани емоции в теб, които твоето тяло повече не може да задържа. Всичките тези чувства напират да излязат и могат да го направят под формата на това, което наричаме депресия. В действителност това е подтискане – 'задържане' на твоите емоции. Веднъж признати тези емоции и веднъж освободени от тялото ти намесените чувства, ще настъпи огромно подобрение в състоянието на твоето умствено, физическо и емоционално здраве.

Никога не съществува нужда да нараняваш себе си или някой друг в процеса на освобождаване на твоите емоции. Все пак има нужда да прекарваш известно време насаме, без да има какво да те разсейва, така че да можеш да отдадеш цялото си внимание на замесените чувства. Понякога твоите собствени чувства могат да те сварят изцяло неподготвен, като че ли те са тъмни тайни, които пазиш от себе си.

В хода на процеса ще имаш много внезапни прозрения и откровения, които значително ще повдигнат твоето самочувствие. Ще се нуждаеш от повече уединение от обикновено. Погрижи се да си осигуриш времето и мястото, които са ти необходими. Знай разликата между уединението и потайността и между планирането и интригантстването.

Може да има тенденция да свръх анализираш ситуациите. Това е форма на отричане. Да свръх анализираш означава, че вече си намерил правилния отговор, но отказваш да го приемеш. Тогава продължаваш да търсиш отговора, които би предпочел, отколкото да приемеш истината. Помни, че истината за един не е необходимо да е истината за друг и че истината има тенденция да те влудява точно преди да те направи свободен. Въпреки това скоро ще разбереш, че това, което някога си мислил, че е лудост, е просто цената на твоето освобождаване от остарелите вярвания на човечеството.

Разбира се, те не може да очакваш от другите автоматично да знаят какво мислиш или чувстваш или какво се случва с теб или да разберат промените в настроенията ти и пристъпите на потайност. Те може да мислят, че ти си изцяло на различна вълна и те няма да грешат. През тази година може да е трудно да се достигне до теб или да бъдеш разбран. Дори най-близките ти спътници не могат да четат мислите ти или да почувстват чувствата ти. Общувай открито и честно. Вместо да вземаш връзките си за даденост, опитвай се да ги разбираш и обогатяваш.

Сега всеки в твоя живот отразява твоята реалност обратно към теб. Тяхното поведение и отношение може да те научи много за теб и да те снабди с жизненоважна информация относно това, което действително се случва в твоя живот и на тази планета. Може да се почувстваш малко самотен, когато осъзнаеш, че някои от хората, които обичаш не разбират какво преживяваш. Бъди търпеливи. Най-накрая те ще разберат.

Това е година за изучаване, изследване, анализ и учене. Колкото повече нещо грабва вниманието ти, толкова повече трябва да го преследваш. Необходими са изучаване и концентриране, за да осъществиш през следващата година плановете си от тази година. Твоята интуиция, твоите чувства ще ти бъдат от голяма помощ, защото без значение какъв предмет откриеш, че изучаваш, ще си в състояние да усетиш или да почувстваш неочаквани начини за използване на тази информация. Желание или мечта, която си мислеше, че никога не може да се сбъдне, скоро ще стане достижима, защото ще знаеш, че всичко това е въпрос на изучаване на това, как да го накараш да се случи. Отдай се на процеса на учене през тази година и желанието или мечтата ще се осъществят през следващата.

Пътувай през 7 с оптимизъм и ентусиазъм. Планирай живота си така, че да можеш да прекарваш повече време сам. Слушай мислите си и чувствай чувствата си. Преценявай възможностите и таланта си и работи за тяхното увеличаване. Знай онези подходи, които не работят в твоя полза. Помни, че всичко, включително самата природа, се променя.

Определи към какво изпитваш най-силен интерес. Планирай да се специализираш в тази област. Използвай тази година, за да придобиваш знания, самоувереност и опит. Научи се да се оценяваш. Признай колко си надарен и уникален. Приеми факта, че ти си свободен дух. Прегърни разнообразието на живота и твоето място в него. Преоткрий се.

Осъзнай, че живота не се ограничава до една област или място. Запознай се отново с 'големия' свят, заедно с неговите красота и ужаси, неговите възбуда и посредственост. Признанието на тези крайности ще ти помогне да осигуриш балансирано положение за себе си.

Това е твоята година да научиш основите на магията. Да, магията. Тайните на изразяването. Законите на изобилието. Волята трябва да определя какво иска чрез начина, по който се чувства. Съзнанието, което е духа или ума, трябва тогава да планира собственото си реализиране като взема предвид и организира всички факти. Трябва да се изправиш лице в лице със страховете си и да им позволиш да минат през теб и извън теб. Чрез този процес ще знаеш от какво трябва да се страхуваш и от какво не.

Искреното намерение да успееш ще те освободи от робството на вината. Без вина твоята реалност може да се види такава, каквато е и да се поддържа равновесие. Без това равновесие твоята магия може да се материализира добре, но не колкото си се надявал. Ключът е приемането на действителността и за това се изисква цялото ти присъствие. Единствено когато присъстваш изцяло в дадена ситуация, ще откриеш отговорите, от които се нуждаеш, за да направиш вида магия, който в действителност желаеш. Ето защо годишен цикъл 7 иска от теб по-скоро да бъдеш, отколкото да правиш.

Животът се простира далеч извън нашата собствена среда. Извън тази жива планета ние сме свързани с цяла вселена, която кипи от живот и енергия, които дори не можем да си представим. Изследвай всяка страна на твоята собствена реалност и в края на годината няма да има съмнение в ума ти относно това кой и какво си и къде ти е мястото във вечно променящия се калейдоскоп, който наричаме живот.

Ако мислиш, че вече знаеш истинската си самоличност може да направиш някои интересни и вероятно шокиращи открития. Годишен цикъл 7 ти дава шанса да откриеш колко перфектен ти и твоя живот могат да станат, когато емоционалната ти воля се обедини със знанието.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар