как още да ти помогна?


имало едно време, някога си, един човек, на който Господ помагал винаги и във всичко. с каквото и да се захванел човека, все добре се получавало. но един ден станало наводнение. близката река придошла и заляла селцето, в което живеел нашия човека. настъпила пълна какафония. всички търсили начин да се спасят. само нашия човек си стоял кротко и мирно.

нивото на водата се качвало с бясна скорост. нашият човекът се качил на покрива. и тогава минала една лодка с народ. народът му извикал да се качи при тях. а той им махнал с ръка, да продължават. а наум си мислел = мен Господ ме обича и няма да ме изостави.

водата продължавала да се качва. вече стигнала до кръста на нашия човек. минала втора лодка. и сценката се повторила. а след това и потретила.

водата продължавала да се качва. скоро щяла напълно да залее нашия човек. чак тогава той се притеснил и се замолил на Господ.

Господи, защо ме изоставяш? цял живот си ми помагал. и точно сега, когато имам огромна нужда от теб, точно сега ли, ще ме оставиш?

и Господ се появил пред него. и му казал:
как още да ти помогна? 3 лодки ти изпратих. а ти на нито една не пожела да се качиш.


и да, точно така се случва понякога. не само в приказките. ами и в реалния живот. тръшкаш се, че не получаваш помощ. а всъщност тя е пред теб. правилните хора. правилните покани. правилните ситуации. ала ти не си го представяш точно така. и драпаш ли, драпаш за помощ.


Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

mn mi haresa !!! bravo za publikaciqta : )))

Публикуване на коментар