Исабел Алиенде разказва
Истории за страстта


тази жена (Исабел Алиенде) ме спечели. лесно. без дори да разбера как. просто го направи. с книгата си Моята измислена страна. а след това ме поведе из дебрите на секси кулинарните тайни с Афродита. (друга нейна книга)

тя (Исабел Алиенде) е разказвач на истории. чилийка. която пише за съвпадения. за предчувствия. за емоции. за сънища. за силата на природата. за магии. уникална жена. известна още като писателката, написала Къщата на духовете. и така. натам.

има още много да се каже. ала поводът е друг. приятелката, която ми препоръча нейната книга, ми изпрати и видео с нея (Исабел Алиенде). в което тя говори за жените, за феминизма и разбира се, за страстта. и което (по мое мнение) е ценно да се види и чуе.

Исабел Алиенде разказва истории за страстта

и не можах да се удържа да не добавя. краят на речта й. Исабел Алиенде: Да, бих искала да имам дългите крака на София Лорен и легендарните й гърди. Но ако можех да избирам, по-скоро бих избрала сърцето на войн като това на Уангари Маатай, на Сомали Мам, на Джени и Роуз Мапендо. Аз искам да направя този свят добър. Не по-добър, а добър. И защо не? Възможно е. Огледайте тази зала всичкото това знание, енергия, талант, технологии. Да си вдигаме задниците, да запрятаме ръкави и да се захванем за работа - със страст, за да изградим един почти идеален свят. Благодаря Ви.

Facebook Comments

3 коментарa :

Radostina // 79ideas.org каза...

Много харесвам такива жени! Възхищавам и се.
Благодаря!

хохо,
рару

Анонимен каза...

СУПЕР ! Много благодаря, Nathalie !

ПОКЛОН ПРЕД СИЛАТА НА ТАЗИ ЖЕНА, А НИЕ СЪЩО НЕКА ИЗЯВИМ СВОЯТА, ЗАЩОТО Е НУЖНО, А ГО МОЖЕМ !:)

Deina

Анонимен каза...

най - добрата писателка на всички времена

Публикуване на коментар