Как остарява Една Жена?

Какво ни кара нас жените да остаряваме? Как става така, че постепенно енергията ни намалява, смеха ни се спотайва и очите ни посивяват?

Борейки се с времето постепенно си отива по-малко от нашата воля да бъдем, да стоим до себе си. Може би ежедневието изсмуква част от нашето нетърпение да чуем, да научим, да направим нещо ново? И все пак има нещичко, което оживява, което ни гори, които ни кара да се усмихваме без даже да се усещаме, че го правим...

Напоследък често се замислям каква е рецептата за една жена да запази ритъма на времето в себе си?


Вглеждайки се в жени от различни възрасти откривам, че ЛЮБОПИТСТВОТО е едно от нещата, които ни държат млади. Желанието да научиш новото, което детето ти даже вече е научило преди теб, желанието да опиташ новото, което не си имал куража да опиташ, когато сме бил по-млад, желанието.... въобще ЖЕЛАНИЯТА, които си спотайвал за по-късно - те могат да ти помогнат да върнеш отново до себе си духа отпреди.

С годините става по-лесно да свалиш ограниченията от себе си, но по-трудно да започнеш нещо с непридвидим край... Дали печелейки опит не губим кураж? Дали научавайки правилата на живота не губим вкуса от него? Дали, дали, дали...

И все пак невидяното, непреживяното, несънуваното – то е, което ни кара да търсим следователно да бъдем млади. Дано е така!




Facebook Comments

7 коментарa :

Анонимен каза...

Невероятно е!

Maria Pepeldjiyska каза...

Здравейте, отдавна чета вашите постове и съм научила много полезни неща от тях. От няколко месеца и аз започнах блогче- един цветен тюрлю-гювеч, какъвто и е моят живот изглежда...или моя натюрел, кой знае ! Уж го почнах на майтап, за да прогоня тъгата от заминаването в Лондонски университет на голямата ми дъщеря...пък после се унесох....сега вече ми е голямо забавление! Е, при вас е различно, тук има за всеки по нещичко...благодаря ви, че ви има!
Сърдечен поздрав!
Пепеляшка

Petya каза...

А любовта?! Смятам, че тя е основата, колкото и да звучи банално.

Анонимен каза...

ЛЮБОПИТСТВОТО е едно от нещата, които ни държат млади.Така е, но то е краткотрайно с увеличаване на годините ни.Изпитваме го често заради едно или друго нещо...опитваме като малко дете, учим се, откриваме малките неща, които сме откривали в друга форма и окраска докато сме били млади.Просто преоткриваме себе си и ако това което открием не ни хареса...настъпва умората, безразличието. Но все още сме млади нали Кети?Все още смеха ни заразява околните и което е по-важно заразява нас самите с оптимизъм до болка:))))Благодаря, че те има:)

keti каза...

Благодаря ви за споделянето! Човек не е толкова уплашен, когато протягайки ръка намира друга, която му отвръща с приятелско ръкостискане. Преоткриването е част от пътя, а харесването - това е само моментната ни преценка. Другият път,поглеждайки себе си ще се харесаме, даже възхитим! Вярно е,че сме още МЛАДИ! А смеха... смеха е индикатор за живот и сила. Така е - смеха е ОПТИМИЗЪМ! Смеха е лек, смеха е изход! БЛАГОДАРЯ за силните думи! По-лесно е да намериш рамо, на което да поплачеш, отколкото смях, който да споделиш!

Жасмина каза...

Цвети не се впрягай толкова.Историите са забавни.Гледай на света с усмивка.

Анонимен каза...

Благодаря за споделянето! Една жена остарява най-много от липса на положителни емоции, внимание и любов и от излишък на тежък товар, грижи; от това, че все стъпва и от липсата на осигурителни въжета и подкрепа, може да пропадне, както и да няма кой да я извади ...:)
Нека бръчките ни да са от смях, а не от тъга и болка! :)
Анелия

Публикуване на коментар