бар Наздраве.
или как една песничка засмя деня ми.


денят обещаваше да е слънчев. но нещо отвътре ме тресеше. едно бързане. реално за никъде. имах няколко срещи. няколко задължителни неща да свърша. нямаше причина да нервнича. и все пак. точно така се чувствах. и разговорите се въртяха все около тегави теми. като наеми. сметки. ипотеки. пари. търсех някоя дума. и откачено движение. което да разреже напрежението. и да върне обичайната ми усмивка.

сетих се! Попей ми. знаех, че може да го направи и втора подкана няма да има. тихичко запя. Making your way in the world today takes еverything you've got. Taking a break from all your worries .. Sometimes you want to go where everybody knows your name, and they're always glad you came. You wanna be where everybody knows your name. и бавно, но сигурно спомена ме върна. пред телевизора. там, където бар Наздраве бе в ефир. и още, Карла, Даян, Сам, Норман, Клиф. какъв отбор юнаци само бяха. (песничката въведение в бар Наздраве. и още от нея)

вече се бяхме засмяли. и това правихме. да държим забавната нишка на разговора. спомняхме си епизоди, сценки и култови реплики, и теории. като тази за биволите и бирата! от там прескочихме на българските сериали. но някак забавното настроение започна да затихва. имахме нужда от стар, нов повод за усмивки. върнахме се в детството и 1 000 001 (чете се като Милион и едно) желания. Бенджи, Закс и Звездния принц. Арабела и Румборак. култовото Синьо лято. Смърфовете. Алф. Флинстоун. Плодчетата. мечето Ръкспин. мисля, цял час се забавлявахме да изброяваме стари сериалчета, къде детски, къде не чак толкоз. всички те, много любими. понякога всичко опира до това, да направиш крачка встрани. да провокираш себе си, или мислите на другия. и най-важното да задържиш за малко темата весела. достатъчно, че да остави отпечатък в деня ти. а сега, няма да се бавя и минутка повече ..защото ще се доразсмивам със сваления вече първи сезон на бар Наздраве.

Facebook Comments

5 коментарa :

keti каза...

http://vbox7.com/play:92bb1c67
усмивката!
тя прави богат този, който я получава без да ограбва този, който я дава!

Пламен Петров - Пламски каза...

А Чебурашка и Крокодила Гена стоят на моста и подсмърчат: "Забравиха ни нас, забравиха ни!" :(

Nathalie каза...

ау, недей така .. не сме ги забравили, нямаше да остане място за коментари, ако бях успяла да изредя всички :P

Анонимен каза...

При мен песента и началните кадри ме подсетиха за детството ми, съвсем бях забравила за този филм и дори, че като малка съм го гледала със семейството ми.Един ден съвсем случайно "хванах" сериала по БТВ комеди и веднага нещо ме подсети.Зарадвах се от факта, че това е още един спомен от детството ми(все пак и в малките спомени има много положитлни емоции) и сега като го гледам, песента пак ме радва.

yanushka каза...

А някой дали знае откъде може да се свали песничката?

Публикуване на коментар