В очакване на Коледа (Писмо до Ева)


Здравей, Ева!

Когато преди три седмици поставих на страницата си във Фейсбук коледно дърво, ти ме попита: не е ли рано за Коледа? Да, и аз си мислех, че е малко раничко, но пък толкова ми се искаше да внеса малко празничност в мрачните ноемврийски дни! Опакованите подаръци под виртуалната ми елха ме изпълват с нетърпение да открия какво са избрали за мен моите стари, не толкова стари или съвсем нови приятели ... така ще знам какво мислят за мен и какво ми пожелават!

Само преди 15 години Коледа заливаше магазините в средата на ноември, после започна да ни посреща от витрините още в началото на ноември, а коледните светлини в Лондон тази година блеснаха още преди няколко седмици!

Очакваме Коледа толкова дълго, а тя отминава толкова бързо, затова това очакване е толкова хубаво и сладко – предусещането, предвкусването, топлината на празника само по себе си вече е празник за нас, и аз наистина обичам да удължа това усещане за всички нас – още от ноември, та чак до средата на януари ...



Facebook Comments

3 коментарa :

Dimana каза...

Тази година и мен ме обхвана доста рано коледното настроение и не ми се иска да ме пуска! Това трепетно очакване ми е познато и заради бебчето, с което си делим за сега моето тяло и никой не може да ме убеди, че предварително нищо не трябва да се прави... Та нима най-голямото щастие не е в очакването, в действията, които предприемаш, за да осъществиш мечтите си, в самото пътуване до някаква цел. Кратки са празничните мигове и какво лошо има да си ги удължим - всеки както му харесва :)

Nezabravima каза...

Настроение може да се създаде всеки един миг, но този месец трябва да е всеки ден изпълнен с такива! (мигове)
Весели коледни дървета!:):) Мерси!:)

Анонимен каза...

а аз съм тъжна, че няма сняг. Искам коледата от детството си ....

Публикуване на коментар