хей, приятел, препоръчвам ти това :

сутрешният преглед на моя google reader донесе при мен играта Препоръчай на приятел. с думи прости : от време на време из блоговете се завихря някоя игра. един подхвърля идеята. друг я грабва. и така тя обикаля всички. и всички пишат според правилата на играта.

та, проводник на играта, в моя случай, е Майк Рам с неговото Препоръчай на приятел, в което участие сме взели и аз и Мелиса. а, създателят е Явор от Arrowsss’s Weblog. направо ще го цитирам, че току-виж съм изопачила думите му :

Играта се казва ,, Препоръчай на приятел ”. В нея няма да препоръчваме никакви заведения, дискотеки, филми и песни, а статии от блоговете, които четем. Такива, които са ни направили впечетление и мислим, че ще се харесат и ще бъдат полезни и на други хора. Аз ще огранича бройката на три, но всеки може да препоръча колкото си поиска. Разбира се не е възможно да предложим всички такива статии, но поне нека бъде тази част от тях, която да покаже нещо интересно и полезно. Аз ще се насоча към по - интересните разсъждения, но вие може да пуснете, това което смятате за добре. Всеки един човек, който се реши да участва може да предложи на други хора да продължат инициативата, за да има един постоянен кръговрат на интересното в интернет. Всеки, който не е поканен може да участва, не е нужно някой да иска да прочете, това което той мисли за интересно. Ако наистина мислиш, че е такова просто напиши статия, не е нужно да ме споменаваш като организатор, просто напиши заглавието на инициативата.

за всеки, който ме познава или ме чете достатъчно често, не е тайна, че аз избягвам участието в групови инициативи. особено, когато е замесена и българската блог-сфера. както също обичам да казвам : няма случайни неща. не са ми симпатични много от настроенията, коментарите и изобщо тенденциите, които се споделят из българските блогове. разбира се, блоговете са отражение на това, което е около нас. няма как да са нещо по-различно. истината е, че ги чета, всички онези блогове и блогчета, които се въртят из нета. и причината е само една, че обичам да съм информирана. искам да знам точно за настроенията и тенденциите, които витаят из обществото.  но едва ли бих ги препоръчала.

след като прочетох за играта [в която има и идея], седнах и заумувах : какво аз бих препоръчала на мой приятел? какво е това нещо, което е събудило в мен красива емоция? и тъй като много неща съм изчела, най-лесно бе да потърся из съзнанието си : последните 3. последните 3, които определено са различни. добронамерени, изчистени и искрени. и които са ми истински симпатични. хубаво е, че ги има. значи, надежда също има.

Дарове на сърцето на АНЕЛ от Природата и аз
това беше първата идея за препоръчаните, която ме споходи. но ми отне и най-много време да я открия. знаех, че съм запазила линк към нея и много държах него да открия. спомних си, че я четох малко след Коледа или малко след Нова година. беше студено и мрачно около мен, и тя ме стопли. една мама може да направи чудеса само да го пожелае. спомням си как си казах : пред любовта няма граници, ще го измислиш винаги. стига да имаш, нея, любовта.

Добрата дума… на pippi от Вила Вилекула
Добра дума железни врати отваря. така започва мини-историята на pippi. няма да преразказвам нейната история. а ще разкажа моята история и как pippi изникна в нея. следя блогчето й от месеци насам. детската й откритост ме спечели от раз. а един ден, както си седях на сладки приказки в чайната, едно момиче от съседната възглавница се намеси в приказките. разказваше за Индия, за завръщането й, за настроенията й. сладуранка. открита, щастлива и непринудена. чак после разбрах, че това е самата pippi. понякога разпознавам собствените си усещания в нейните писания. тя е от онези добри души, който ти е лесно да четеш.

Животът на острова, на IRA и нейните ИСТОРИИ ОТ ОСТРОВА
пълното заглавие на нейното писание е : Животът на острова, на който никога не се знае какво ще е времето. как да не ми хареса? всичко, което говори за Лондон, ми е така близко и мило. а Ира е една млада готина българка в сърцето на Лондон. откъде познавам Ира, и нейните писания? от последната екстра на blogger, така наречената followers или последователи. тя беше от първите, които се присъединиха към последователите на Сайтът на Една Жена. направи ми впечетление със силния си дух. историите й са раказани чистосърдечно, без драма, без недоволство. при нея се връщам към първоначалната идея на блога. блогът като дневник. дневник на едно пътуване. тъй като явно не съм авантюрист по душа, за какъвто се мислех ..остава ми да преживявам пътуването на Ира чрез нейните писания..

и да излезем малко от правилото по 3.
след първия прочит на черновата си открих, че съм силно пристрастена към женските блогове и съм споменала цели 3. за да не бъда обявена в дискриминация по полов признак, ще добавя eenk.com. блогът на Еленко. познато местенце за мнозина. понякога искрено се вбесявам на неговите творения, но и често се възхищавам на изключително изострената му сетивност. няма да спомена конкретена публикация. мисля, че над повечето има какво да се замисли човек. поне може да последваме примера му и да се оглеждаме по-обстойно, току виж сме започнали и да виждаме.

и за да се върна отново на правилата, нека всички споменати се чувстват поканени да продължат играта. {ако разбира се, го искат}



Facebook Comments

6 коментарa :

Анонимен каза...

Натали, много се радвам, че си се включила в инициативата! Идеята е добра и си струва да я подкрепим. Благодаря ти!

Dimana каза...

Много готина идея, мисля че по този начин стойностните, позитивни и градивни статии ще докоснат повече хора!

Анонимен каза...

Хех :)И аз бях любопитна да разбера за твоя блог...макар че имах подозрения ;) Радвам се че ти е интересно да ме четеш ;)

Анонимен каза...

Майк, идеята е наистина добра. браво на Явор, че се е сетил, и благодаря на теб, че си включил и мен и Мелиса.

и (усмивки) за pippi

Unknown каза...

Натали, едва сега видях, че сте препоръчали моят скромен ъгъл с истории :).
Радвам се, че Ви радвам :)
И.

Nathalie каза...

усмивки ...и чакам нови истории от теб и Лондон.

Публикуване на коментар