Какво знаеш за децата-индиго?

Вярваш ли в прераждането? Преживявала ли си deja-vu (вече видяно или вече преживяно)? А случвало ли ти се е да видиш някого и да имаш едно ужасно силно чувство, че го познаваш от доста, доста дълго време? Аз съм имала такива усещания, не много често, но все пак ми се е случвало. Май добре, че не е било често, защото е странно и може би малко плашещо. Логично обяснение за тези моменти ми се вижда прераждането и натрупаните през минали животи кармични връзки, които до голяма степен определят какви неща ще ни се случват в този живот, с какви хора ще се срещнем, какви уроци ще научим. Ти как приемаш това обяснение?

От местен ежедневник научих за проведена среща с д-р Алексей Шадрин. Минала, за мое съжаление, тъй като би ми представлявало интерес за посещаване. В статията се говореше за неща, които са ми любопитни и които съм срещала тук там, за това реших да наваксам с информацията. Господин Шадрин е доктор по психология и посветен във всички нива на древните тибетски и египетски знания, един от водещите специалисти в света по регресионна терапия. Намерих няколко интервюта с него, които няма да бъдат последните, защото Шадрин възнамерява да живее в България, предстои да бъдат издадени и на български език негови книги и учебници.

Д-р Шадрин дава обяснение за предстоящите промени през 2012 година. Според някои през месец декември 2012 ще настъпи Апокалипсисът, за който говори Библията. Както е известно това е година, последна в календара на маите. Нострадамус също предсказва бедствия и катаклизми. Какво се е случило с Атлантида все още не е известно, както и това дали няма да се повтори съдбата на тяхната цивилизация. Други пък говорят за промените, които предстоят като за нещо положително, за това че навлизаме в ерата на Водолея. В свое интервю за в. 'Черно море' Алексей Шадрин говори за вибрациите на Земята и че предстои те да бъдат променени. За да бъдат хората в хармония също ще трябва да увеличат своята вибрация, но това ще стане по естествен път, както ни уверява докторът по психoлогия и регресионна терапия. Значи не бива да се притесняваме, а да разберем какво се изисква от нас и да го направим!

Той казва, че промените са започнали. От около 45 години вече се раждат хора от шестата раса, хора с по-високи вибрации, по-сензитивни, виждащи невидими за повечето от нас неща. Продължават да се раждат такива деца, станали известни под името 'индиго'. То идва от тяхната по-различна виолетово-синя аура. Принципно знаем, че децата са далеч по-чувствителни от възрастните, те сякаш си имат свой свят. А когато стане въпрос за децата-индиго, които се раждат по-различни и между 3тата и 7мата си година проявяват тази своя различност?! Едва около тази възраст бихме могли да разпознаем, че действително нашето дете е дете-индиго, тъй като повечето от нас нямат способност да виждат аурата. Вероятно такова дете ще говори за неща, които ние не разбираме - в началото и то няма да ги разбира, може би ще вижда неща, които за нас ще остават скрити. Често такова дете би могло да остане неразбрано от своите родители, а именно подкрепата, разбирането и обичта от родителите са основни за правилното му развитие.

Д-р Шадрин споделя, че той също е бил такова дете, знаел е от малък за събития, които са се случили в миналото и които след задълбочени исторически проучвания е установено, че са били точно така. От къде едно дете може да знае и то с необичайна точност?! Неговите родители са повярвали в него и продължават да го разбират и подкрепят. Той дава съвети как трябва да се държим с нашите деца-индиго, смята че е необходимо родителите да бъдат подготвени и обучени как могат да се грижат за своите деца. Дали има право? Дали ние, особено жените не притежаваме достатъчно интуиция и обич, които да ни покажат как да действаме? Вероятно наистина се касае за специални деца, надарени с много повече, отколкото ние можем да си представим, че съществува. Те са в пъти по-чувствителни, по-раними, притежават още едно тяло-индиго, вероятно имат способност да виждат невидими за нас неща и ще имат нужда да бъдат научени кое е тук и сега, кое е било и кое ще бъде.

За идването на шестата раса говори и Петър Дънов - Учителя Беинса Дуно. Да, той е българин и неговото учение има много последователи. Те се стремят да прилагат на практика природните закони и формули, които ни показва Учителя. Можеш да ги срещнеш на Рила от 1ви до 25ти август, това са онези бели и добри хора, които играят Паневритмия, пеят, свирят и се молят. През останалото време са край нас, учейки и прилагайки наученото. От друга страна, това духовно движение е рязко отричано като нещо неразбрано, далечно, отнесено. В своите беседи Учителя говори, че всяка една от петте човешки раси е изпълнила своята мисия, като последната раса е англосаксонската. Той казва, че бъдещето ще подготви новата култура, която ще се прояви в Русия като най-голяма славянска държава. Шестата човешка раса ще бъде славянска.

Далай Лама също ни предупреждава за предстоящи промени като ни дава Препоръки за Живота и също ни учи да бъдем добри, отговорни към своите действия, особено с природата...

Вероятно защото повечето хора смятат, че 'веднъж се живее', тук и сега, се насочват към материалното, което уж ни възпитават, че всъщност е преходно. Ако обаче живеем със съзнание, че се прераждаме и знаем повече за природните закони, щяхме да бъдем изключително отговорни към своите мисли и своите действия. В това аз откривам логика! Дали промяната е належаща? Мисля, че да, особено сред морето от ширещо се насилие. А това насилие д-р Шадрин обяснява именно с тези променящите се вибрации, тъй като хората са в дисхармония. Някак ми напомня за индуизма, според който когато един цикъл приключва идва богинята Кали (духът на разрушението) и съгражда новото от пълното разрушение на старото.

А тогава как да бъдем в хармония? В хармония с природата, в хармония със себе си, в хармония с другите хора около нас? Има толкова много велики духовни учители и като цяло мисля, че те ни учат точно това. Учат ни на Любов, Хармония, Мъдрост, Истина, Знание, Правда, Добродетел. Махатма Ганди казва, че 'принципът 'Око за око' би довел до пълното ослепяване на целия свят', да, можем да обърнем нещата, да изкупим лошата карма само ако на лошото отговорим с добро. Дали е трудно, сигурно в началото ще бъде, но мисля, че си струва да се изпробва.

Като отворих дума за пробите ми се иска да кажа, че великите учители искат от нас само това - да изпробваме, за да се убедим в думите им. В никакъв случай не искат сляпа вяра и подчинение! От пробата можем ли да загубим?! Мисля, че не! Можем да се приближим поне стъпка напред към истината - ако това, което са казали не е истина ще го знаем със сигурност! Но пък ако е вярно?!

За мен е важно, че всички те ни учат да бъдем добри. Учат ни какво представлява щастието и как да го постигнем. Дали ще има промени през 2012 година, или не, аз не мога да кажа. Нищо не ми пречи да бъда подготвена, в случай че промените бъдат факт. Мисля, че нищо не губя, напротив - печеля пълнота, пълнота която не могa да усетя по друг начин. Пълнота, която мога да предам на хората около себе си, на детето, което някой ден ще ме избере за своя майка. Да, определено вярвам, че децата избират родителите си и че са по-мъдри от тях!

Майка Тереза ни е оставила нагледен пример. Не случайно тя е МАЙКА в истинския смисъл на думата. Показва ни как да бъдем милосърдни, как да обичаме, казва ни, че любовта е действие...

Тъй като жените сме малко по-интуитивни, майчините инстинкти са по-силни, ние обръщаме по-голямо внимание на отношенията между хората, смятам че по-лесно бихме тръгнали по духовен път и можем да водим по него децата и мъжете си. Можем да приемем и разберем различното от нас. Махатма Ганди ни казва, че ние трябва да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

Можем ли да променим себе си, да станем по-добри, по-мъдри?

Аз вярвам, че можем и би било наистина хубаво нещо!

А ти?


Facebook Comments

22 коментарa :

Анонимен каза...

Има интересни статии и за кристалните деца...

Свилен Йорданов Стойчев каза...

Аз не вярвам. Как успя в една статия да събереш толкова сектантски движения??? А според Кристенсен деца-индиго започват да се раждат от 1978 г. насам. Според тоя Шадрин - от 45 г. Не, че вярвам в тези глупости, но поне да вземат да се координират ;).

Анонимен каза...

Знаете ли, че коментарите в интернет се пишат от по малко от 2% от потребителите. Доскоро се чудих кои са те, но напоследък след като проследих доста коментари в блогове и вестници си мисля че можем да ги обединим като 2% на скептиците. Или поне 80% черногледи нехармонични личности, които замърсяват с негативизма си пространството.

Анонимен каза...

Аз пък, от както се помня вярвам в подобни неща, а в последно време все повече във философията за живота на Петър Дънов. Въпреки че, всички известни духовни учители учат света на положителни и градивни неща.Това е важното.Поздравления за статията!

Dimana каза...

Да, аз вярвам, че такива хора е имало и от по-рано, но от 45 години е по-масово. Какво са били вещиците, а богомилите? Предполагам, че хората тогава не са били толерантни да приемат различията и нещата не са били явни. Сега уж сме "пораснали", но явно не всеки от нас е повярвал. :)

Анонимен каза...

аз съм дете-индиго-истина е ;( ,но никак не е лесно

Анонимен каза...

хмм.. ами тази статия има неща, които ме карат да се замисля, но най-много ми направи впечатление "ние трябва да бъдем промяната, която искаме да видим в света." :) това е ... не зная какво ще се случи през 2012, но каквото и да е ако то идва от Бога няма да е унищожение.. защото Бог е любов, доброта и т.н. Той не е зло...болка .. злото и болката сами си ги причиняваме .. аз съм на 16 години майка ми твърди че съм дете индиго.. не знам дали съм такава, но зная само 1... начинът, по който живеем не е най-правилният, който може да съществува

Анонимен каза...

Моят син е дете-индиго, отговаря на абсолютно всичко, писано за тях.Обаче...ужасно трудно е да имаш такова дете....

Анонимен каза...

Ако се научим да разбираме различните всичко ще бъде наред.Ако се научим да се обичаме всичко ще си дойде на мястото.В нещата писани по горе вярват хора с по различна нагласа към света.И без тава хората се раждат с различен интелект.Просто всички са на различно нива на развитие,затова безспорно има хора с по висши способности.Те са сред нас колкото да не им се вярва на скептиците и на тези, които не могат да си регулират вибрациите.Колкото и да е тъжно бъдещето е на по съвършените хора.Тях винаги ги е имало и ще ги ама и ще преминат в други измерения, а тук на земята ще останат тези с не вярата си в "глупости".Толкова развити цивилизации са изчезвали безвъзвратно.На земята винаги е оставало невежеството и всичко е започвало от начало.Този който ни е създал е оставил земята като място за непрекъснато създаване на по по висши същества.Същества живеещи да дават любов, хармония, мъдрост, знание,същества с добродетели живеещи в хармония с природата и въпреки трудностите не се отказват.Иначе просто не би имало смисъл да съществуваме.

Анонимен каза...

Чета коментарите по-горе и се чудя.... Някои осъзнават, че децата им са различни, други виждат и разбират, че има различни хора, хора изпълнени с доброта и позитивна енергия, но защо всички ги наричате различни или с нарицателни, които ги определят като различни.... Да си различен е трудно, но не е болка за умиране. Трудното е да устоиш и да останеш такъв какъвто си за целия си съзнателен живот и като казвам различен имам в предвид, като онези "различни" хора или деца!.... За добро или лошо аз все още вярвам в хората и в добрата им страна, и мисля, че всеки от нас носи знанието в себе си, но малцина успяват да се докоснат до него....

Анонимен каза...

Дай Боже повече такива деца! Лошите хора са повече от добрите в момента. Светът е затънал в материализъм, злоба и омраза един към друг. Много трудно е сега да бъдеш добър и човечен.

Анонимен каза...

Учението на Петър Дънов е признато по света. Славяните са открити души и щедри души.

Антония Петкова каза...

Аз вярвам:) Защото съм майка на такова дете..Благословена съм от Бога-любовта, светлината, доброто..или както и да се нарече(силата е ясна на всички), за да ме избере това дете за свой родител..От самото си появяване в утробата ми той ме учи, напътства, прави ме безкрайно по-добра, човечна и ми показва как да съм такава и с околните...
Иска ми се повече хора да вярват повече в Доброто и да се "вслушваме" и вглеждаме в тези деца...за да еволюираме по-бързо..Желая щастие и любов на всички:)

Анонимен каза...

В ТОЗИ САЙТ ПОПАДНАХ ЗАРАДИ РЕЦЕПТАТА ЗА КЬПОЛУ, НО НЕ СИ ПАДАМ ВСИЧКО ТОВА В ТОЗИ ПОСТИНГ. ВСЕ ПАК БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА РЕЦЕПТА.

Анонимен каза...

Храната си е приоритет.
Духовности и други са глупости.

Черен хумор, а не мнение. Живеем в свят материален. Сякаш все повече хора губят душите си, а от това по-страшен апокалипсис не мога да си представя.Не зная дали има индигови деца, но определено сякаш във време разделно живеем. Все по-различни стават хората.

Анонимен каза...

Прекрасно е да си индиго! До неотдавна, поради различията си с останалия свят, ми беше доста трудно. Няма как да ти бъде лесно в свят, където можеш безпогрешно и мигновено да четеш мислите на хората и да виждаш същевременно лъжите им. Едва скоро осъзнах, че да си различен, не е наказание, а благословия. Няма по-голямо щастие на този свят от това да успееш да усмихнеш чифт тъжни очи и да разпалиш помръкналата им светлина. Истината постепенно си пробива път и в света на хората. Време разделно е. Отвъд хоризонта на измерението време ще преминат само човеците.

Анонимен каза...

Аз имам кристална дъщеря,която е толкова всеопрощаваща,че самата тя ми казва: мамо припомни ми кокво точно се беше случило/за лошо събитие/,защото аз помня само доброто.От нея научих,че човек може да бъде само любов и съпричастност.Точно както пише в литературата,тя проговори нъсно,но аз се разбирах отлично с нея.Има прекрасни,големи очи,които веднага запомняш и още и още...Въобще има всички черти,с изключение на това ,че не притежава много верен слух,но затова пък много обича музиката.

Vladimir каза...

Всички деца имат тези спосбности :)

Анонимен каза...

Нищо не е лесно на тоя свят :)

Анонимен каза...

децата индиго са истина,но вие хората не възприемате че един човек може да има енергийни способности или както вие го наричате-свърхестествени сили.Вие хорота сте глупави и напълно сте забравили от къде идвате,кои са вашите създатели и кои сте вие всъщност.Наричате този тип хора индиго защото според вас хората трябва да сте еднакви да сте глупави,според вас не същесвуват магии или енергия,което е тъпо защото първо душата ни е една енергия,а магията е създадена от нас енергия,смятате че магиите са грях но това не е вярно смятате , дори че Исус е бог ,защото имал свръхестествени сили и казал че е бог,а това е един глупак който искал да се извести.Значи ако индиготата кажат че са богове значи по вашата логика трябва да кажете че те са богове и да ги почитате като такива.Но това няма да се случи защото целта на индигото не е такава,а да ви помогне.Затова вместо да смятате индигото за различни хора които са едва ли не страшни или де да ви знам какво си мислите,ами ги приемете като хора и им позволете да ви помогнат.Не е приятно да се държите към тях по такъв начин ,знам защото а съм изпитала всичко това, в опита си да ви помогна а вие само ме смятате за различна и ме отблъсквате.

Анонимен каза...

ще повторя някои от казаните неща, но аз като майка на такова дете ще кажа, че въпреки ,че моето дете е най-прекрасното на света е много трудно, а и до ден днешен виждам как хора се обръщат след нас и почукват на дърво"глава". и си давам сметка, че колкото и да съм приела нещата се натъжавам......

Анонимен каза...

здравейте , много се радвам че сте побликували подобна статия .. наскоро разбрах че съм индиго следователно * от 2 години за мен са нищо * открих че имам и още куп дарби , като ; да общувам с астралните * което до извесна степен е доста забавно , но се пак съм дете възприемам го по- позитивно хд * доста често имам чуството че нещо вече е станало че познавам всички онези хора който ме гледат с такова презрение .. толкова студен и бездушен поглед сякаш са отворена книга аз просто я четя . друга ''дарба'' като да влизам в ума на някого и да разруша познатия му свят до основи .. да виждам съня му мислите му и даа .. понякога дигам неща без да се напрягам да мърдам някой крайник от тялото си . наистина съм доста объркана съвсем малка съм * под малка имам напредвид че не съм озряла духовно имам реални спомени за минали животи поне това ми дава нагласата да знам че съм на около 200 г. не е много * а знам толкова много толкова е объркано с всеки ден излиза нещо ново , много бих искала да се запозная с тези хора посочени по горе в статията . бихте ли ми дали техните ''кординати''

Публикуване на коментар