Вегетарианец или Здрав човек?

Знаеш ли, че...
Думата вегетарианец не произлиза от vegetable,
а от латински - homo vegetus, силен, як, напълно здрав човек.




Facebook Comments

5 коментарa :

Росен Антонов каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Росен Антонов каза...

Знам! До сега се въздържах само от месо, но от 4 дни спрях всичко млечно. Станах пълен вегетарианец. И се чувствам страхотно! Но не трябва да се забравя и идеята на съчетаването на храните според кръвната група!

Дано да не си въобразвявам!

Анонимен каза...

това е страхотно, браво на теб.
аз също съм вегетарианка.
вече ще стане година.
и ми е екстра така.

Анонимен каза...

Преди години станах вегитарианка по убеждение, така трябваше. Започнах само на ориз с лукдва месеца. Не поглеждах месо, не го и пожелавах. Изминаха 6 месеца и живота ми се подобри. Не само че се чувствах здрава и лека, изпълнена с енергия, но и започна във всичко да ми върви като по вода. Имах вече и добър бизнес. Но не измина и година и аз неволно започнах да ям първо сандвичи със салам и полека и всичко останало. Да последва и моя провал в бизнеса, години не си намерих дори и работа постоянна. Надебелях и ходя като патка и не мога да спра с това плюскане на салами и какви ли не меса. Сега съм напълно сразена с 30 кг. отгоре и провалена. Вегетарианството е нужно, това е да постиш, получаваш всичко ако не глезиш себе си с лакомства. Аз съм за вегетарианството, но как да го започна отново?

Nathalie каза...

здравей Анонимна, питаш как да започнеш пак .. вече си успяла веднъж, знаеш как. с любов, вяра, желание. ядането на месо не е глезене. грижата за мислите и тялото ти е глезене :) ..

Публикуване на коментар