27. Най-младият Член

Какво сме дали на Света? е въпросът.
А това е двадесет и седмия Отговор.

Най-младият член на Световната организация за слънчева енергия е:

Тодор Нанчев, българин.

През 2002 Тодор Нанчев, тогава само на 16 години, се включва в конкурса Архитектура и енергия, организиран от Съюза на Архитектите в България.

На конкурса Тодор Нанчев се явява с 2 проекта на сгради, използващи в максимална степен природната енергия на слънчевото греене и печели награда.

Така се случва и неговото членство.
Веднага след като получава награда от конкурса Архитектура и енергия е поканен да се включи в Световната организация за слънчева енергия. Седалището на организацията се намира във Фрайбург,Германия.

Той, разбира се, е най-младият. В нея членуват 30-40 българи. Болшинството от тях са специалисти, занимаващи се от години с оползотворяването на слънчевата енергия.

Браво!


бъди проводник на добри идеи.
бъди българин (като тез)




Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

Здравей, аз се зайнтригувах от твоята поредица и ми хареса, доста. Дори я копи пействам в моя сайт http://Istinsko.com. И мога да т идам идея да пишеш за още двама души. Алонсо де Охеда (Драган Охридски) виж wikipedia, един от пионерите открили америка.
Другият е един от най-добрите фалшификатори в света Тодор Кривналиев (не знам за теб, но аз и с това се гордея) :) Очаквай още идеи :)

Анонимен каза...

благодаря за идеите, ще потърся инфо...и очаквам още (усмивки)

Анонимен каза...

Тоз Алонсо де Охеда... По-добре да беше си потопил корабите... :-|
;-)

Публикуване на коментар