Какво иска Истинският Мъж?

Мъжът иска...
изискана Дама във всекидневната,
проститутка в спалнята,
страхотна готвачка в кухнята,
и жена със завидно чувство за хумор.

Той също иска да се отнасят майчински към него.

Мъжът не харесва...
упоритата, груба жена,
нито пък жената конкурентка.
Тя го плаши.
Щом е застрашен в едно отношение,
Той се чувства застрашен въобще и навсякъде.
На това се основава неговата безпомощност.

На Мъжът се нрави глътката мистерия.
Не е нужно да му обясняваш къде отиваш или какво правиш.
Усмихвай се загадъчно.
Пази тайна.

Мъжът харесва детското.
Той иска...
Тигър в леглото,
Жена с огромен сексуален апетит и еротични умения,
и предпочита да вижда неуморимата, изобретателна Секс Робиня.

НО

АКО ТОЙ
НЕ Е ИСТИНСКИЯТ...
Може и да се задушаваш от аромата на парфюми,
да притежаваш всички необходими аксесоари,
и това пак да не се окаже достатъчно.
Ти никога няма да го имаш -просто няма как.

АКО ТОЙ Е
ИСТИНСКИЯТ ОБАЧЕ...
Ти може да си с мръсна коса.
Може да имаш спанак между зъбите си,
и да носиш блузата си наопаки.
Той ще продължава да те желае,
и да иска да те следва до края на живота си.

Всеки мъж има специфичен вкус.
Някои мъже (разбира се, малка част) не харесват дори грим.
Има такива, които не биха погледнали за втори път Анджелина Джоли.

И ОЩЕ НЕЩО,
КОЕТО Е ДОРИ ПО-ВАЖНО...
За да се сдобиеш с Истинският мъж,
Ти трябва да си готова за това.
Да приемеш един мъж в живота си е..
огромен риск.

Можеш ли да отвориш сърцето си.
Можеш ли да се довериш,
да бъдеш уязвима
и в същото време да можеш да отказваш?

Можеш ли да позволиш
другият човек да навлезе в твоите укрепления,
да узнае коя си Ти,
какво наистина харесваш,
без да забравяш,
че един ден той може да те напусне?
В състояние ли си да понесеш това?

Бъди смела.
Погледни с добри очи на себе си.
Когато престанеш да натрапваш омраза към собствената си личност,
и започнеш да изпитваш обич към себе си,
едва тогава твоите страхове и прегради ще отпаднат.
И ще бъдеш готова за Истинският Мъж.


Facebook Comments

6 коментарa :

Анонимен каза...

Аз, като защитник на мъжкото съсловие, искам да определя този пост като анатема и да се опитам да спра безчинствата с мъжкото!
Защото, заради подобни статии на тая планета мъже не останах..
Псевдо-мъжкото настроение, което се води от години насам е последствие от подобни теми и мнения. Като цяло, разбирам чувството, което не ви се иска да изпитвате, когато един мъж е истински МЪЖ, защото тогава той не трябва да ползва козметика [ужас направо, а!?], не трябва да готви, не трябва да пуска прахосмукачка, не трябва да взема мнения по въпросите с интимната хигиена на дъщеря си и др. подобни "не трябва" - трябва да се правят, за да бъдем мъже.

Аз не ги правя...

Не ги правя, не защото не искам или няма да мога да заспя от болната си съвест, ами защо жена ми ще ме напусне...
А, това вече е страшно!

Но жена ми чете Космопилитън, най-тъпото и НЕ-женско списание! Аз като женен Мъж, предпочитам Грация... :) А, там пишат страшни работи! Грозната редакторка дори си позволява да си слага снимката в Радакциона, което допринася за постапокалиптичната картинка на цялата групичка малки, руси момичета пишещи в това списание, на които жена ми вярва!

Както и на тази статия, която ме провокира да пиша това. Спокоен съм, че няма да го прочете - тя не повтаря едно и също нещо два пъти! :(

В, обзор на разпръснатите мисли ще затвърдя мнението си с фактите, които изживявам всеки ден живееки с жена мислеща по този начин.

За да бъда обичан и разбиран, аз трябва да се държа като жена, да правя женски неща, да мисля като жена и да решавам проблемите като жена. Иначе се караме...
Следователно, на всички жени им трябват не мъже, а жени. Или гумени играчки, които нямат косми, не миришат, не псуват, не гледат спорт, не играят, не спорят... не бият?!

Жалко за Мъжете в бъдеще.

Ама, вие сте си виновни!

Nathalie каза...

Благодаря ти за страхотния Коментар!
Ако има повече мъже, които теб - предполагам няма опасност Мъжкото да изчезне.

Сега обаче ми се иска да попитам - какво точно те провокира в поста?
Там уви нищо не се казва какъв трябва да е точно Истинският мъж и какво да прави, идеята е по-скоро какво ние жените си мислим, че той иска от нас..

Анонимен каза...

От вас се иска да бъдете, жени... В, чистият парадоксален смисъл на думата. Да ни правите щасливи с факта, че има за какво да прибираме вечер от работа.
Характерно става за повечето жени в последно време да се държат като мъже, и да им завземат ролята в семейството. Не стига, че децата обичат повече майките си (в детската градина пеят на ден по 10 пъти "Мами ми купи", "Мила моя мамо" и т.н.), ами трябва да се боря за М-то, в социолното си рождение, при решаване на най-обикновени битови проблеми и отношения.

Не дейте да правите опити дори, да откривате какво се крие под дебелите ни глави, защото там не е никак приятно и комфортно, и ако трябва да обрисувам част от картинката, то се получава следното:

"Висока, руса, японка с пищни гърди и устни се "пипа" и мачкайки футболна топка с лика на Евро 2008, ме пита иска ли да и бия дуспички..."

Разбира се, ако поискам това от някоя жена, ще получа най-малкото неразбиране, а що се отнася до съпругата ми направо изгарям...

В, смисъл - всеки да си знае ролята, която играе в живота и да не напира да разбира другия, защото се получават грозни разминавания в това, какво е нормално. Да не говорим, за въпроса "Защо ти е пък това?", който направо издухва всякакъв следваш опит да се решат нещата.

Вярно е, че ако не се задават въпроси и не се мисли върху темата - живота ще придобие едно по сивкаво еднообразие от обикновено. Ще излязат други неща, за които пък даже ме е страх да си мисля и т.н.

А, момента в който разбереш мъжа до себе си?! И, още по-лошо всички мъже? К`во ще правим после...

Това минава всякакви граници - съгласи се!

Nathalie каза...

Съгласявам се ..(усмивка).

Твоето разбиране за отношенията между Мъжете и Жените се доближава много до моето.
Преди някой и друг месец присъствах на една лекция по въпроса. Бях с моя мъж и точно в онзи момент бяхме в някакъв двубой относно ролите ни.

В лекцията много точно и ясно се казваше - Жената си присвоява много Мъжки роли, в резултат Брака става не-балансиран, това води до проблеми. Всеки трябва да си знае ролята. Мъжът се грижи за семейството и дава основната посока. Жената е подкрепящата, успокояващата. Без единият или без другият не се получава.

Излязохме от лекцията много замислени. Изведнъж открих как опитвайки се да реша всички проблеми, съм го лишила от усещането да бъде Мъж и да се грижи за мен.

От тогава честичко се шегуваме по темата - кой е Мъжът и какво трябва да прави Жената.

А колкото до мислите? Учените са доказали, че ние, Жените, губим много повече време в мисли, и то не особено рационални, но това е нашата природа, така Господ ни е "наказал". Ако не беше така, отношенията нямаше да са толкоз емоционални...и както ти казваш, Животът щеше да е по-сив и скучен.

А колкото до Истинският мъж?
Мисля си, че за всяка Жена има такъв. Това е, Мъжът, който е обича такава, каквато е.

За да се стигне обаче до там - някой да те приема и обича, първо ти трябва да се обичаш.

Напоследък се срещнах с няколко жени, всяка по своему страхотна, но някак озлобени към Мъжете и като цяло към Живота, Работата ..всичко.

След много приказки с всяка от тях - стигнах до извода, че не Мъжете, Живота или Работата са им направили нещо лошо, а просто те самите не се обичат достатъчно. Поглеждат се в огледалото и виждат всичко лошо, но забравят за хубавото. А тези неща Мъжете отдалече ги подушват (си мисля Аз). И, разбира се, избират уверената и уважаваща се жена.

П.П Ако питаш мен - Cosmopolitan трябва да го забранят в България. Чела съм и чужди броеве, там не чак толкоз зле. Аз лично си купих първите няколко броя, които излязоха. Прочетох ги и това определено не беше за мен. Уви, към тях се насочват определен тип жени, може би греша, но това са жени без много опит с мъжете.
Виж Amica или Еva са съвсем друго нещо.

Анонимен каза...

здравейте беше много забавно да прочета всичко написано тука и си извадих някой изовди за мен лично.

Анонимен каза...

и само да добавя нещо което е съвсем естествено и отдавна забравено .И в 2та пола живеят и мъжкото и женското начало ,всеки сам трябва да балансира двете начала и да ги напсне с човека до себе си,без да се обвиняват взаимно кой е истински и кой не е.

Публикуване на коментар