Пържени (печени) филийки

Отдавна си мисля да опростя известният на всички ни процес по пържене на филийки. Само дето то с мислене не става, трябва да запретнеш ръкави и да пробваш.
Така и стана.

Неделна закуска с привкус на Експеримент!

Стандартните продукти!
яйца
мляко
филийки
захар

Вместо...
олио и тиган
хартия за печене и фурна

Експерименът започва!

Първо.
Взех 2 яйчица и ги разбих хубаво с виличката. Налях им и няколко капки мляко, че да стане по-течничко и по-хранително. Добавих и щипка стрита захар, беше ми останала от предишния ден, но тез дни ще взема да си купя истинска пудра захар. Защо ми трябваше да го правя това? За да станах по-вкусни и по-сладки филийките. ( усмивка )

Второ.
Нарязах филийките по диагонал, че да стане по-интересно. И една по една ги потопих в купичката със забърканата смес.

Трето.
Наредих филийките върху лист хартия за печене, поставен върху една от скаричките на фурната. И пъхнах в загрятата на 200 градуса фурна.

Четвърто.
Изчаках филийките да се запекат хубаво, да станат леко златисти и ги обърнах от другата страна. Още малко чакане и Хоп - готови са!

Пето.
Наредих трапезата с много сладка и мед. И поднесох печените (пържени) филийки.

Докладът на Експертите!
Вкусно беше, по нищо не разбрах, че не са пържени. Освен по липсата на мазни тигани и пръски по печката. Спестих време и пак Беше вкусно!

За следващия път...
Ще си знам, че ако филийките ми са малко по-дебели, ще станат по-сочни. Но и така бяха супер. Ако имах още 5 минутки търпение можех да приготвя сироп от вода, захар, канела и капки ром и да ги залея с него. Т.нар Пържени филийки по Кубински, от които ти иде направо да си оближеш пръстенцата. Голяма вкусотия са.



Facebook Comments

2 коментарa :

Кремена каза...

Аз така правя омлети- с хартия за печене и във фурната!

Анонимен каза...

Звучи страхотно,мога всеки ден да си хапвам такива филийки :)

Публикуване на коментар