13 стъпки към Щастието

Щастлив ли си? Едва 19% от хората отговарят на този въпрос с: Да. Всеки 6и е много нещастен, до депресия. Обаче всеки може сам да управлява щастието си. Изключително просто е. Затвори очи за 1 минута и си помисли какво обичаш да правиш. Това е...Прави това, което наистина обичаш. Ако ти е трудно, прочети съветите ...

СПАНАК
По-добър е от лекарствата. Спанакът съдържа специален витамин, от който всеки втори човек получава много малко. Резултатът от този глад е, че в тялото намалява производството на хормона на щастието серотонин и човек е тъжен. Учените са доказали, че пациенти, приемащи 50 грама спанак, са се отървали от тъжните мисли. Соята, краставиците и портокалите също са богати на *щастливия* витамин.

ДОБЪР СЕКС
Особено важна за жените е насладата от секса. Сексуално активните двойки са по-доволни и постигат по-големи успехи в работата.

КЛЮКИ
Необходими са ни, за да се чувстваме щастливи. Само човек, който има съседи, познати и роднини, е емоционално здрав. Изследване на университета в Гьотинген доказва, че който има повече от 120 контакта с хора месечно, се чувства щастлив. 64% от хората с по-малко от 20 социални контакта месечно са депресирани.

ДЖОГИНГ
Води до произвеждане на хормона на щастието. Изненадващ е фактът, че тичането помага. 10 минути спорт дневно. Освен джогинг полезни са и другите спортове, при които се изпотяваме.

ХАПВАНЕ
Гарантира еуфория! Почти не е за вярване, но с всяка хапка човек става все по-щастлив. Вкусната пица задейства произвеждането на ендорфини в тялото. Ефектът е болкоуспокояващ и предизвикващ еуфория.

ДУШ
Лошо настроение? Потиснатостта често е резултат от понижено кръвно налягане, смятат британски учени. При ниско кръвно спада нивото на важния за доброто настроение норадреналин. Променливите душове топло-студено повишават кръвното и прогонват мрачните мисли.

ЧАША КАфЕ
Щастливо начало за деня. Тази доза е достатъчна, за да предизвика положителност. Хората, които сутрин изпиват по една чаша кафе с кофеин, през деня са в по-добро настроение и са по-концентрирани от тези, които пият чай или кафе без кофеин. При повече от 4 чаши кафе кофеиновият ефект може да премине в негативен - нервност и смущения на съня вместо добро настроение.

ОРЕХИ
Те са бързодействащо средство срещу тъгата. Причина за лошото настроение често е недостатъчното количество на елемента селен. Учените доказват, че ако дневно приемаме 2 ореха, ще се чувстваме много по-щастливи.

СВАТБА
Семейните са по-щастливи в 80% от случаите за разлика от *свободните*. Женените мъже живеят 10 години повече от ергените. Причината е, че наглежданите (и контролирани) от жените си мъже живеят по-здравословно.

НЕЖНОСТ
Наркотик за щастие. Изследователите най-после откриха защо милувките са толкова важни. При тях през тялото преминава истински ураган от окситоцин. Това чувство на щастие и здраве, засилва сексуалното желание. Ситоцинът събужда любовта към децата. Установено е, че двойките, които често правят секс, са по-добри родители.

РИСУВАНЕ
Предизвиква еуфория. Творческата дейност освобождава в тялото хормона бетаендорфин. Един час дневно рисуване е достатъчен, за да предизвика трайно чувство на щастие.

ПРИЯТЕЛИ
При душевна криза често приятелите са най-добрата терапия. Достатъчен е един-единствен нежен жест или увлекателно писмо, за да предизвика щастие.

ВНУЦИ
Внуците са допинг за психиката. Бабите и дядовците се чувстват много по-щастливи от пенсионерите без внуци. Чрез контакта с децата се увеличава душевната и физическата работоспособност. Бабите и дядовците не се чувстват излишни, по-големи оптимисти са и по-рядко боледуват.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар