по-красива си, отколкото си мислиш.




красива си. много си красива. в рамките на ден-два го чувах непрекъснато от присъстващите заедно с мен на един курс. наистина ли? наистина ли съм красива? чак пък толкоз? замислих се. те ли виждаха нещо, което аз не виждах. или просто бяхме прекарали прекалено много време в споделяне, че виждахме само красивото един-в-друг. отговорът не закъсня. дни след случката, попаднах на видео. видео, което съвсем нагледно показва какво виждаме ние и какво виждат другите в нас. видеото е част от кампанията на Dove, Истинска красота (Real Beauty) и е провокирано от статистиката, че само 4% от жените по света се смятат за красиви.




главно лице във видеото е Гил Замора (Gil Zamorа), съдебен художник от полицейски участък с над 3000 скици зад гърба си. Dove го наемат да интервюира и изготви по две скици на седем различни жени. първата скица се основава на описанието, което всяка една жена дава за себе си. втората скица се основава на описанието, дадено от непознат, който тя е срещнала преди минути. разликите са огромни. всичко, от формата на лицето до размер на носа, е преувеличено в думите на всяка една от седемте жени. докато очите на наблюдателя виждат красотата навсякъде. в очите, в контурите на лицето.

когато тези седем жени се изправят очи в очи със скиците, реакцията им е трогателна и поучителна за всички нас, които имат и грам съмнение в красотата, която носят.

Трябва да съм благодарна за моята естествена красота. Красотата пряко се отразява върху приятелствата, които правим, работата, за която кандидатстваме, начина, по който се отнасяме към нашите деца. Тя се отразява на всичко. Тя е много важна за нашето щастие. Ние прекарваме много време като жени анализирайки и опитвайки се да поправим нещата, които не са съвсем наред, а трябва да прекарваме повече време оценявайки нещата, които харесваме.


Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар