когато обикнах себе си.


Когато обикнах себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича aвтентичност.

Когато обикнах себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това признание.

Когато обикнах себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това зрялост.

Когато обикнах себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това увереност в себе си.

Когато обикнах себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това простота.

Когато 
обикнах себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това позиция на здравословния егоизъм. Сега го наричам любов към самия себе си.

Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е скромност.

Когато обикнах себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това реализация.

Когато обикнах себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка мъдрост на сърцето.

Повече не ми е нужно да се боя от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам, че това е животът!

Когато обикнах себе си, престанах да живея с миналото и да се тревожа за бъдещето.

текстът е дело на Ким МакМилън, Когато обикнах себе си достатъчно. но най-често се среща из нета като речта на Чарли Чаплин за неговия 70 рожден ден.

Facebook Comments

6 коментарa :

Анонимен каза...

Много истинско...

здраве каза...

Супер статия за жени.

Анонимен каза...

а как да го направя? много искам, но явно не се обичам достатъчно? Искам помощ, за да не наранявам другите и себе си!

Анонимен каза...

Подкрепям казаното: '' Много истинско...''

Весела каза...

С времето човек осъзнава много неща,но трябва да премине през всичко за да стигне до правилните изводи.... много хубава статия:)

Valentina каза...

Когато обикнах себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това реализация.

Когато обикнах себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка мъдрост на сърцето.

Публикуване на коментар