Любовта е енергия

Сетих се за думи, които преди години казах на едно момче, с което приключвахме т.нар.ни връзка. Тогава му написах писмо, в което основното послание беше: Любовта е енергия. Всичко е като във физиката – енергията не се губи, преминава от един вид в друг или от едно тяло в друго.

И досега вярвам в това. А с въпросното момче и до днес сме приятели и можем да разчитаме един на друг.

Тази случка ми показа, че не е страшно, когато хората се разделят, по-страшното е, когато оставаме с един човек, а енергията, т.е. любовта ни вече е нещо друго, превърнала се е в друга форма на усещане или пък просто е преминала към друг човек.

Защо тогава разделите ни плашат все още? Заради риска от изгубване на сигурността? Заради удобството? Неизвестността?

Я, стига! Та това не е любов. Навик е.

Любовта е вълнение. Мъничко съмнение. Постоянна различност. Енергия! А енергията е сила! Обичай и бъди силен! Иначе не става...

P.S. Споделено е от опит.


Facebook Comments

10 коментарa :

Анонимен каза...

но избора-любов е сложен,когато за собственото си щастие трябва да разрушиш живота на 6 други човека

Charming Alice каза...

Разделите дори осъзнати са изключително трудни и най-вече , когато налице са дете , брак ...,но е по добрия вариант пред самозалъгване....

Анонимен каза...

не е страшно, когато хората се разделят, по-страшното е, когато оставаме с един човек, а енергията, т.е. любовта ни вече е нещо друго, превърнала се е в друга форма на усещане или пък просто е преминала към друг човек.

защо е по-страшно? нима енергията е в ограничено количество или в сърцата ни няма място за повече?

Dimana каза...

Снощи много се издразних като прочетох това и реших да не пиша коментар. Заключих, че Ива е малка и от цитирания опит не може да се види пълна картина.Виждам, че има дами, на които статията е повлияла както на мен...
Че любовта е енергия - спор няма! Любовта е толкова много неща накуп, че трудно можеш да я опишеш. Но това с формите, телата и разделите ми се видя леко абсурдно, защото по тази логика не би трябвало да съществуват понятия като дом, семейство, а на всеки две - три години, когато любовта ни е нещо друго ще скачаме на следващия човек, на следващата тръпка... Някак не я усещам любовта по този начин!

Анонимен каза...

Истински дом и истинско семейство се градят с любов, може би това със задължителното СКАЧАНЕ НА СЛЕДВАЩА ТРЪПКА е за тези, които не вярват, че любовта към един човек може да трае вечно, но просто да сменя формата си. Е, аз не съм от тях!

Анонимен каза...

Димана, мисля че мнението ти е твърде субективно и май е продиктувано от твоята възраст /вероятно си на 1000/. Статията си е много добра, но явно ти нямаш необходимите познания да оцениш това. Писането на такива неща или ти идва от вътре или не. Явно завистта, че не можеш да напишеш нещо подобно /истинско и каращо те да се замислиш и да погледнеш дълбоко в душата и сърцето си/ те правят доста ограничена. Специалист съм в областта на писането на статии и от тази гледна точка оставам анонимен, но повярвай ми твоят коментар не е подплатен с нищо, което може да обори авторката. Научи се да пишеш и след това коментирай другите какво са сътворили!!!

Анонимен каза...

Големи разбирачи сте всички.Хора,запомнете,че няма общоприети дефиниции за някои неща,а още по-малко за чувствата,които не подлежат на разни трактовки,те са нещо съкровено,лично.

Dimana каза...

Анонимко/ке, вероятно съм на повече от 1000 години и може да съм ограничена, може пък и да не съм. Съвсем не съм искала да оборвам авторката, просто изразих субективното си мнение, че аз не разбирам любовта по този начин. Споделих как ми е подействала статията - не съм оценявала никого, нима коментарите не са за това?
Специалист съм в друга област, а писането тук мисля, че идва от душата ми. Но пък ако не е достатъчно добро за специалисти като теб - игнорираш и това е!

Анонимен каза...

Много опростенчески е погледната на любовта....мисля 4е авторката е уловила .01% от вси4ко тожа което наричаме любов...

Анонимен каза...

Lubovta e 4uvstvo,nqma kak da e postoqnno,ponqkoga otslabva,ponqkoga se zasilva..i se proqvqva razli4no za vseki!Tam e trupkata ako be6e konstantna veli4ina,sigurno 6te6e da se kazva po drug na4in ;)

Публикуване на коментар