тайландски масаж.
медитация в движение.


във времето, когато бях ученичка и американските филми навлизаха в нашата действителност, масажът беше преимущество за болни и спортисти. никой около мен не ходеше да се глези на масаж. поне аз не бях чувала. само няколко години по-късно всичко беше различно и аз с кеф се наслаждавах на това удоволствие. с причина и без причина. и се започна, от обикновения класически масаж през ароматерапията, и оттам към масажа с вулканични камъни, с мед, с водорасли, с шоколад ..

последните години прекратих практиката в търсене на удоволствия извън мен. до скоро. когато без да предполагам се срещнах във facebook след много години с моя съученичка. която се оказа специалист по тайландски масаж. и сетивата ми отново се събудиха за удоволствието. обърнах се към нея за повече инфо.


древното име на тайландския масаж е Nuat boran [noo-ut bo-rahn] или nuat = натиск, boran = древен. или древен масаж за освобождане на напрежението в тялото ни. твърди се, че негов първо-приложител е Jivaka Kumar Bhaccha, живял 2 500 години назад в Индия.

тайландския масаж се прави на земята, върху специален матрак. няма мазане с масла. оставаш облечен в удобни дрехи, без ципове и копчета.

под влияние на филмовата индустрия, често го бъркаме с еротичен масаж. само дето няма нищо общо. традиционният тайландски масаж се случва чрез натиск на палци, длани, лакти, колене, ходила. получава се приятно омачкване на тъкани и мускули, наместване на ставите и гръбначния стълб, и разтягане. комбинацията от натиск върху мускулите и разтягане на тялото балансира жизнената енергия, и въздейства върху имунната ни система.

тайландският масаж провокира позитивните ни емоции, отваря сетивата ни за малките неща. изгревът е вълнуващ, а живота прекрасен.

тайландски масаж или медитация в движение.



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар