твоята работа е важна!


първо си мислех днес да пиша за еклерите. и преоткритата ми страст към тяхната сладост. но от раз реших да сменя посоката. и да напиша нещо друго :

няма такова нещо като не-важна работа. дали правиш еклери, метеш улиците, вдигаш телефона. или пък ръководиш цял един народ. твоята работа е изпълнена със съдържание. стига да искаш да го видиш, и приемеш.

иска ми се, когато започна да забравям написаното по-горе, да попадна отново тук и да се изпълня със съдържанието и с любовта, с които правя това, което правя. сега.

мислите ми скочиха в тази посока, когато видях парче, което си бях откъснала от блога на Робин Шарма. та, там ставаше дума за 3 броя каменоделци, които се занимавали с по един камък. попитали първият какво прави и той отговорил : дялкам камък. обърнали се към втория със същия въпрос и той отговорил : зидам стена. накрая задали въпроса си и на третия каменоделец, а той им отговорил : строя катедрала!


всичко опира до това, как ти виждаш нещата. сега.



Facebook Comments

5 коментарa :

piece-of-plastic каза...

Да, и аз съм на това мнение! Статията ти ми напомни за тази лекция: http://www.ted.com/talks/lang/eng/rick_warren_on_a_life_of_purpose.html

Пламен Петров - Пламски каза...

Смяната на посокота никога не става току-така! Може би ти е време да зарежеш еклерите (и другите лесни сладости) и да започнеш да градиш катедрала?! ;-)

Градежът изгражда и прави от чирака - майстор!

Nathalie каза...

така говориш за еклерите, Пламски, защото не си се захващал с тях. хич не са лесна работа .. голям градеж пада .. ха-ха-ха

Nathalie каза...

благодаря, piece-of-plastic, страхотно видео.

аз каза...

За Пламен Петров -Пламски изглежда че нищо не си разбрал еклерите са всъщност всичко , много бих искала да го разбереш :), важен е всеки един майстор на всяко едно ниво .Дори този който опакова брашното всяка една секунда за всичко

чак сега го прочитам но ... :)

Публикуване на коментар