Богатството да дадеш (още 1 пример)

Чай от Мароко? Оригинална шведска кухня (поднесена от натурален швед със забележителен български!)? Истинска виенска кифличка (тоест, френски кроасан) или пък виенско кафе? И, разбира се, български баници, питки, тиква. Специалитети от Бразилия, Пакистан, Португалия, Хърватска, Гърция, Турция, Словения, ... и още десетки страни!

На годишния благотворителен базар на Международния дамски клуб в София има по нещо за всеки вкус, за всяка възраст, за всякакви възможности ...

Обикновено научавам за него от новините, едва след като вече е приключил. Тази година обаче (благодаря, Мариана!) имах късмет да разбера навреме и да успея да се потопя в чудесната му атмосфера.



Базарът трае само ден. Трудно ми е да си представя усилията на десетките жени, които влагат усилията, любовта и щедростта си да ни дарят чудото на общуването с толкова много култури. А средствата от него в продължение на цяла година подпомагат нуждаещи се от финансово съдействие за да учат, работят, творят ...

Освен че ни запознават с празничните традиции на страните и народите си, дамите практично дават възможност на употребявани дрешки, книжки и играчки за нов живот.

Щеше ми се да трае поне няколко дни. Дори не успях да опитам полските меденки, и австрийския щрудел, и ...



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар