парче от една жена на Паулу Коелю

и продължавам нататък със споделеното по женската поща.
парченце Паулу Коелю от писмото на Моника :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Целта ми е да разбера какво е любовта. Знам, че докато обичах, бях изпълнена с живот, знам също така, че всичко, което притежавам в момента, колкото и интересно да изглежда на другите, на мен ми е безразлично.

photo by Tina Spassova

Любовта е ужасна: виждала съм много от приятелките си да страдат и не искам това да се случва и с мен. Същите те, които по-рано се подиграваха на наивността ми, сега ме питат как успявам да се налагам над мъжете. Усмихвам се и нищо не казвам, защото знам, че лекарството е no-лошо и от самата болка: чисто и просто не се влюбвам. С всеки изминал ден ми става все по-ясно колко уязвими, непостоянни, несигурни и не¬предвидими са мъжете... Някои от бащите на тези мои приятелки вече са ми правили предложения, на които съм отказвала. По-рано това ме шокираше, а сега смятам, че е част от мъжката същност.

Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които до¬коснаха душата ми, не у спяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми.



Facebook Comments

11 коментарa :

Анонимен каза...

красиво
и истинско
до болка вярно....

потвърждава го и моят житейски опит като жена
и отново засяда онази горчивата буца в гърлото ми
която дълго не успявам да преглътна....

Анонимен каза...

Защо ли го пиша,но може би искам да споделя за да ми олекне :Цял живот съм в услуга на някого и въпреки вродения ми позитивизъм ..понякога просто изпушвам.А аз просто съм една жена,която иска нежност ,грижа и поне мъничко помощ.

наталия каза...

всички жени го искаме ,но искам да кажа на всички, че аз също съм минала не веднъж по този път, но знам и съм срещала от тази рядка порода мъже който са като дядо коледа, всеки е чувал за тях но почти никой не ги е виждал .Има ги и си заслужават неуспешните опити докато ги намерим но никога не трябва да се отказваме от любовта, а нищо хубаво не е вечно :) трябва да го оценим гокато го имаме

Анонимен каза...

"установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми." - колко вярно е това...

Анонимен каза...

wsi4ko napisano do tuk e wqrno, no i az iskam da ti kaja Nathalie, 4e ne biwa da se otkazwa6!!!Tq 6te doide i pri teb w nai-neo4akwaniq moment!Za syjalenie,kato wsqko ne6to i tq ima krai i boli!Az bqh 27 godini 6tastliwa i wliubena i mislq 4e o6te sym, makar 4e we4e nqma wzaimnost.Na wsi4ki iskam da prepory4am knigata "Myjete sa ot Mars,jenite ot Venera" ot Djon Grey. Na men stra6no mi dopadna i mi pomogna da razbera i druigata strana - myjete!A i kak be6e:"ne pla4i, 4e e swyr6ilo, usmihni se , 4e e bilo!"
anonimko

Анонимен каза...

a zashto jivota ni vse trqbva da se vurti okolo edin muj, zashto vse revem za tova tqxno pusto vnimanie...a nabludavali li ste gi? Te ne sa kato NAS...te ne se oplakvat - te prosto go pravqt i razberete Nqma lubov mejdu muja i jenata, ima lubov kum decata :)

Анонимен каза...

Това е писмото на Мария...от 11 минути

gnome каза...

Докато са млади, жените искат мъжете да ги гледат без да пипат. А след като остареят - да пипат без да гледат. ;)

Анонимен каза...

тези, които до¬коснаха душата ми, не у спяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми.

Анонимен каза...

тези, които до¬коснаха душата ми, не у спяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми...

Мислех че само на мен се случва...понякога съм имала по 3 ма мъже едновременно..от всеки взимах по нещо което липсваше у другите...ако можеше да намеря мъж 3 в 1...

Анонимен каза...

Голяма истина е това:
тези, които до¬коснаха душата ми, не у спяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..

Публикуване на коментар