нов живот за стария диван. фотьойл.

имало едно време. наистина беше отдавна. бях поканена на гости в една квартира. обикновена стара квартира. каквито има много такива из София. и не само. стари мебели. стар диван с 2 кресла. масичка по средата. до тук всичко беше окей. до момента, в който понечих да седна на едно от креслата и забелязах, че са цъфнали като розички. дамаската отдавна протрита беше отстъпила място на дунапрена, който с радост беше наддал глава навън. да си призная, първата ми мисъл бе, как всичко може да бъде коригирано без много размотаване. но си замълчах от приличие. така и не намерих начин как да кажа на домакина и домакинята, за моя начин със справяне със старото.

всичко на всичко. достатъчно е да се метне някое цветно одеало. чаршаф също ще свърши работа. с малко сръчност може да се завърже отдолу с панделка и да му се придаде форма. така че да е приятно за окото, и удобно за тялото. когато решат да сменят квартирата с друга, могат да си отмъкнат нововъведенията. лесно. евтино. и готино.









Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

страхотна идея. Дай още такива - евтини и свежарски, че ме сърбят ръцете за промяна, нещо ...

Nathalie каза...

:) върти ми се главата една идея. как да украсим къщата със снимки. прости неща, дето и без пари могат да се направят. ще пиша тези дни..малко време да имам само :)

входни врати каза...

Еее, така претапицирането (ако може да се нарече така) изглежда наистина лесно и забавно :) А и може да переш тапицерията от време на време :) Това се нарича обновяване на дома за няма 5 минути!

Публикуване на коментар