молитва пред чашата с вода и чинията с храна. обратно към традицията.

говорим си с една приятелка тези дни за Чаената фабрика и за сърдитата им сервитьорка. която дори не се усмихва. оттам преминахме към страховете ни, че тя все пак приготвя чай. чай зареден с нейната липса на усмивка. и цялата тази енергия се излива в тялото ни. после си тръгваме недоволни и почти толкоз намусени.

с достатъчно на брой страхове се стражавам, че да прибавя към тях още един. това си помислих. но е факт, че понякога сядаш и храната е божествено вкусна. друг път обаче от същото нещо ти се гади.

преди щях да го отдам на не-качествени продукти, грешка в рецептата. но откакто знам за Тайната на Водата. съм убедена, че всеки може да приготви божествена храна, да си оближеш пръстите, стига да има поне малко любов в него, докато я готви. веднъж вече писах за необикновеното свойство на водата (ако си пропуснал, приказна красота от кристали вода)

водата приема вибрациите на думите и мислите ни. доказал го е японският учен Масару Емото. мога да отреагирам на негативните мисли на хората приготвили и доставили храната и напитките ми, като активирам собствените си позитивни.

и тогава в съзнанието ми изплува сценката, от много филми : семейството наредено около масата и мъжът, който произнася благодарствена молитва. спомих си и за времето, когато баба ми кадеше храната на масата и нареждаше за къщата, за дома, за всеки един от нас да има здраве, любов, богатство.

възкликнах в мислите си. ама. разбира се. за части от секундата благодарствената молитва, изказана преди хранене на масата, придоби нов смисъл. нищо не е случайно. традицията съществува не в една или две религии. просветените хора винаги са гледали на приготвянето на храната като на свещено действие. традицията е повелявала, ако настъпи неразбория в кухнята, някой се скара на друг, отбележи критика или пък говори за другите. всякакво действие в кухнята да бъде спряно за кратка молитва. молитвата е внасяла хармония и е изчиствала съзнанието им от натрупваното негативно.

ами. бабите ни, които са се събирали да готвят заедно за празници и са пеели, докато готвят. какво повече да кажа : знаели са Тайната. но някъде там сред поколенията тя се е загубила. и сега с новите открития има шанс да се възроди. всеки от нас може да я възроди за себе си.

на практика как стоят нещата : най-силно въздействащите думи върху водата са : Благодаря и Любов. съчетани заедно те зареждат водата по необикновен, красив начин. ясно е, че с магическа пръчка няма да промениш културата на приготвяне и поднасяне на храната и напитките в нашата страна, а и не само тук. но това не би те спряло да опиташ да заредиш храната и водата, която поднасяш на тялото си. думите ти не е задължително да са заучени и всеки път еднакви. идеята е все същата. да по-благодариш за храната и водата, която имаш. да поблагодариш, че има с кого да ги споделиш. и също за силите, които ще възприемеш чрез тях. и за енергията, която ще превърнеш в мисли, чувства, действия.

и все пак. порових и открих няколко Молитви, използвани за целта :

Господи, благодаря ти за хляба, който си ми дал. Благодаря ти за живота, който внасяш чрез него в мене. Амин.

Христе Боже, благослови храната и питието на твоите служители, защото си свят сега всякога и во веков. Амин.

така, както зареждаш храната и водата, така и тялото си можеш да заредиш. то все пак е 70% вода. една молитва за сън.

Господи, Боже наш, като благ и човеколюбец, прости ми каквото съгреших през този ден с думи, дела или помисъл. Дарувай ми мирен и спокоен сън. Прати твоя ангел-хранител да ни закриля и пази от всяко зло, защото ти си пазител на душите и телата ни, и на Тебе - Отца, Сина и Светия Дух,въздаваме слава сега и всякога и во веки веков. Амин.

и най-изричаната сред Молитвите : Отче наш.
Отче наш, който си на небесата. Да се свети името ти, да дойде царството ти, да бъде волята ти, както на небето, така и на земята. Дай ни днес насъщния ни хляб, и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници, и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото. Амин.



Facebook Comments

3 коментарa :

Dimana каза...

Зная за тези неща, но дали се замислям и ги прилагам често е друг въпрос :) Хубаво е, че подсещаш.. иначе можеш да неутрализираш негативните емоции, насочени от другите като се ограждаш, могат да се ползват камъни, амулети и други такива също :)

Georgina каза...

Чувала съм, че когато се яде или пие не е хубаво хората да се карат, защото всичкия негативизъм и отрицателна енергия,преминава в нас чрез храната и напитките...затова е хубаво,когато сядаме на масата да оставим зад нас всички проблеми, раздори и всичко друго лошо...и спокойно да седнем с усмивка на масата и да се насладим на хубавата храна....
А за ограждането може и да се направи само с мисъл..дори без нищо допълнително...всеки може да го направи сам:)

Nathalie каза...

Geri, я кажи как става ограждането само с мисъл. като идея е ясно, но на практика ми е трудно да намеря правилната мисъл ..:)

Публикуване на коментар