разреши си Почивка

светът отдавна не е същият. особено напоследък. в онзи предишния свят почивката бе задължителна. в този днешния свят си имаме нов термин в медицината = синдром на липсата на отпуск. що за чудо е това си казах. но това чудо всъщност ми е много добре познато. години наред все не успявах да отида на нормална почивка. успявах да открадна някой и друг ден. но дори давах отчети по телефона.

а някъде четох, че когато си подложен нонстоп на стрес, и така и не си позволяваш да починеш. отравяш тялото си. буквално. на друго място пък пишеше, че работохоликът живее по-кратко от алкохоликa. най-вероятно е вярно.

по този повод.
под точка 1 в моя и твоя антикризисен план трябва се запише = поне 2 седмици отпуск. за да сме здрави. за да сме щастливи. за да сме идейни. за да сме ...такива, каквито много ни се иска.
и така. след 4 години пренебрегване на отпуската, миналата година го направих. излязох в отпуска. и го направих както трябва. преди да хукна нанякъде си останах у дома за някой и друг ден. първо да се отпусна. да си наглася спокойно багажа, да си набележа книгите, които ще чета и местата, които ще видя. и чак тогава нарамих багажа и към морето. но със същия успех можеше да е към планината или за по-лесно - към село. накъде не бе важно. бе важно, че много го исках. а когато се връщах пак си подарих 2-3 дни. както се казва да си почина от почивката. [ мини приказка за морето ]

прилагала съм и обратния номер неведнъж. прибирам се в последния възможен момент и след някой и друг час вече съм на линия в офиса. само си спомням, че хич не ми се работеше, исках само да се наспя. и цялата седмица отиваше на кино, ще рече = на зле.

замислям се отново да изпрактикувам миналогодишния план.
първо, отърсване от проблемите. второ, изследване на нови територии, изпълване на съзнанието с красоти и щастие. трето, завръщане и разследване на откриетото = у дома си е най-хубаво. някак мерака да видиш колегите, да седнеш на бюрото си, на стола вкъщи, се завръща. вече си готов за нови подвизи.

миналогодишното презареждане ми отне 14 дни. мисля си, че в рамките на 9 дни също мога да се събера. това са 2 съботи и недели и 5 работни дни. толкоз, обикновено е по-лесно да се откраднат.

какво ще кажеш? време е да си подпишем листа за Отпуската.


Facebook Comments

2 коментарa :

Аз - Цвети каза...

Винаги ние трябва да сме на първо място, но защо не отстояваме това си право навреме? Успех и ползотворна почивка за всички.

Анонимен каза...

аз вече си подписах листа за отпуска. Направете го и вие! Приятна отпуска на всички!

Публикуване на коментар