НОВОЛУНИЕ

Поразрових се да видя какво става с филмирането на втората книга НОВОЛУНИЕ (New moon) от сагата на Стефани Майър ЗДРАЧ (Twilight). Научих, че ще излезе на 20.11.2009 г. в САЩ, което значи, че след седмица - максимум две, ще бъде и по нашите кина. Тази дата може да търпи промени, пишат в най-сигурния източник за филмова информация според мен - imdb.com. Нека се надяваме, че ще бъде спазена! Все пак е доста далеч и както личи на снимачната площадка кипи трескав процес на работа. Доказателство за това са снимките, които се намират не много трудно и които поддържат огъня в сърцата на феновете. Избрах да ти покажа две от тях.





Този път авторката ни е подготвила още по-сериозни изпитания за колкото красивата, толкова и невъзможна любов между Бела Суон и Едуард Кълън. Ще има нови чувства, нови усещания, нови разкрития, откриващи се със страшна сила под светлината на новата луна. А дали невъзможната любов наистина е обречена, или всичко това идва, за да затвърди хубавия финал? Можеш да видиш интервю с главните герои в любовния триъгълник, които предоставят малко информация за случващото се {тук} (За по-нетърпеливите ще кажа, че се намира към края на страничката и не се стряскайте от гръцкия сайт - интервюто е на английски език).

Предполагам, че най-нетърпеливите вече са прочели и третата книга ЗАТЪМНЕНИЕ (Eclips) и са наясно какво се случва, но така или иначе ще се научите да бъдете търпеливи по един или по друг начин. Ще почакате да стане готов филма, за да се насладите на режисьорското виждане и да съпреживеете отново трепетите на героите. Аз лично ще изпитам своето и ще чета второто книжле след като гледам филма... Силно се надявам всичките ни очаквания да се оправдаят, търпението ни да бъде възнаградено и филмът да се окаже поне толкова завладяващ както първия!





àáîíèðàé ñå çà áþëåòèíà

Facebook Comments

13 коментарa :

Nathalie каза...

сдобих се с всички книжки, но и аз като теб нямам намерение да чета преди да гледам филма. не знам защо така, обикновено е обратното. но не и този път.

замисляла ли си се, защо съприживявам така силно тази невъзможна любов? не е ли, защото всеки от нас иска да вярва, че любовта е по-силна от всичко. или защото вече го е изпитал на собствен гръб? :)

Dimana каза...

Хехе, аз май съм те заразила ;)

Ами аз още първия път писах, че открих част от себе си в тази история, предполагам и с теб е така... а в следващата част, където ще лумне триъгълника съвсем... Аз пък се чудих дали през такъв избор преминава всяка жена, защото явно не съм била само аз. Любовта е по-силна от всичко, обаче има доста форми на любов, доста рядко се среща такава, каквато я описват в книгите :)))

Dimana каза...

http://literaturatadnes.com/archives/244

А виж на какъв отзвук попаднах... Наясно съм, че не може да се хареса на всички, обаче не мога да разбера как изчиташ не една, а четири книги, които не ти харесват?! Аз не мога да направя това дори с една.

Не разбирам и как човек търси единствено негативите, но явно е до нагласата предполагам. Или някой просто трябва да противостои - ей така за идеята да е напук на другите. В повечето коментари си пишат, че това е за тинейджъри и щом се чувстваш толкова пораснал, сериозен... изобщо не си губи ценното време - инвестирай го другаде! За мен тези романи са като приказка. Нима не трябва да ги има приказките?

Анонимен каза...

На http://bgtwilight.com/ можете да откриете много информация за филма и книгите, а форума е събрание от млади и интересни хора, фенове на Здрач и цялата сага.

Nathalie каза...

изчетох статията 'ревю'. всеки има право на мнение. и на мен ми се е случвало да се насиля да чета една книга, но към края вече не съм можела да се откъсна от нея. хехе.
хубаво е да има и различна гледна точка, тогава сравняваш твоята. това, което мен ме порази в първата част е готовността и решителността на Белла да обича, просто да обича. не открих желание в нея да манипулира или изисква. просто да обича, дори и когато от това нищо да не може да излезе.

Dimana каза...

Нат, аз не съм срещу различното мнение, много често моето е в ролята на различно. Просто не разбирам как може да търсиш и изказваш само негативите: монетата е с две лица, полюсите са два, има нощ и ден, има добро и зло, мъже и жени. Прекалено едностранчиво ми е някак, подразни ме, за това го споделих.

Nathalie каза...

не знам за теб, но аз харесвам ли нещо, то виждам само хубавото в него. и обратното е валидно. в този дух на мисли, ако можеше ти да разкажеш приказката за любовта между един вампир и едно обикновено момиче, какво би добавила или изхвърлила, какъв би бил твоя край?

Dimana каза...

Като харесвам, обикновено виждам само хубавото, което не значи, че харесваното нещо, или някой няма и тъмна страна. Обаче винаги гледам да търся доброто - поне у хората, героите в книгите :) За мен и двамата са прекалено положителни, макар да си имат и тъмни страни.

Питаш ме, ако аз разказвах приказката... Ами не съм я изчела до край, но определено нямаше да има дете. И си мисля, че нямаше да дам да я ухапе, защото вечността е много дълго време, можеше да се разделят. Щях да ги оставя да си я изживеят любовта такава, каквато е... невъзможна, разкъсваща, сладко-горчива, докато единият не загине, защото точно такава любов си мисля, че води натам - изпепелява!

Анонимен каза...

Детето е съвършенството то е завършекът фантастичното и изключителното!А идеята е, че вампирите могат да обичат само веднъж и през вековете не променят чувствата си!Все пак е приказка, е поне там да има завинаги...!Пък и никой никого не хапи много по-неочаквано е ...и разтърсващо и....аз мисля,че приказката е съвършена и нека си призная харесва ми това "и заживели щастливо"!Защо трябва да умира някой или да се разделят, след изживяното?Не ми се ще да е от онези тъжните.Тази приказка е от изключителните!

Анонимен каза...

Прочетох коментарите и в началото нямах намерение да влизам в прословутия сайт с негативното излъчване,но любопитството ми надделя.През цялото време си знаех, че основния писач не е чел нищо или може би само първите страници.Сърдит, че вампирите не са това което знае.Нима някой някъде е виждал как изглеждат те?Как може да се пише само за красиви хора и красиви вампири?
Е това е книга-приказка,тя е красивите фантазии на една жена!Не знам защо някой чете и коментира нещо, което не харесва?Макар, че всеки е почвал или е прочел поне една книга,която не е харесал, но после я забравя.Щом коментираш все пак ти е направила впечатление,обиден си,че ти не можеш да изживееш това.Какво общо има тук,че героите са красиви?Те също са и много благородни.
А всеки има очи за различна красота!Ако за мен даден човек е красив, то за друг той може да не е.Очите различно гледат!...И най-вече както е написала Стефани в Среднощно слънце"всека една от тях може да е Бела за някого"

Nathalie каза...

аз също не бих създала дете в приказката. бих оставила всеки да развие изключителната любов по свой начин без да я дописвам.

Анонимен каза...

Детето беше напълно излишно и прекалено порозови красивата книга, даже я направи сладникава. Но първите три книги бяха така мрачни и стресиращи, особено за сърце, което няколко пъти е преживяло подобна тежка раздяла, че малко рози накрая ми дойдоха съвсем по вкуса. Чудна книга! Няколко години страдах по това, че Джоан Роулинг окепази хубавия Хари Потър и четох единствено фенфикшън. Но Стефани Майер ми поднесе неочаквано избавление, за което съм й много, много благодарна.

Анонимен каза...

всички,които обичат хубавия разказ,с неочаквани моменти,вълнуващи,и разстърсващи дори,нежна лубов,отдаденост,загриженост;раздяла,болка,и отново любов..........Тwilight,препоръчвам.Не мога да кажа точно последователността-книгата,или филма,взаимно се допълват,но и двете си заслужават вниманието ви.enjoy:)

Публикуване на коментар