урок по консуматорство

днес, получих от Цвети едно линкче.
отворих го. линкчето водеше към едно клипче.
само преди дни го гледах същото.
но този път има субтитри.
реших, че и ти ще искаш да го видиш.

съвсем нагледно обяснение за световната икономика.



(ако по някаква причина не виждаш клипче - погледни ето тук)

и малко домашно за вкъщи :
консуматорската ми природа?
позволил съм да ми я натресат.
сега, как да се отърва от нея?
(и в допълнение) размисъл на тема: 
от колко неща се нуждая наистина?


Facebook Comments

5 коментарa :

Dimana каза...

Да, човек знае 2 и 200, спокойно може да мине с 2 :) Малко неща са ни нужни наистина.
Признавам си, започнах да се замислям повече по този проблем когато учих "Устойчиво развитие" и в началото бях шокирана дали изобщо можем да строшим тази "адска машина" и да променим нещата. Искам да вярвам, че можем!!!

Анонимен каза...

всеки ден правим избор. ако изберем да купим - това е като да кажем - аз съм ЗА.

Анонимен каза...

Ох от почти година се опитвам да популяризирам това "линкче" къде ли не... радвам се, че най-сетне е попаднало на толкова популярен сайт, че да се види от повече хора... И ДА СИ НАПИШЕТЕ ДОМАШНОТО!

Vyara каза...

Най-после един човек да представи нещата такива, каквито са! Всички трябва не само да се замислим за оцеляването ни и това на планетата, но и да действаме колкото е възможно по-скоро и по най-правилния начин. Все пак живеем на една планета, която се грижи за нас. Да й отвърнем по същия начин.

Анонимен каза...

Не е проблем, когато човек мисли. Никой на никого не казва как да живее. Всеки прави своя избор. Данните в клипчето са абсолютно верни.Тук се говори за икономиката в САЩ. Нещата са достоверни, но за да се разберат е достатъчно да си дошъл от България,но образована, мислеща личност и да поживеея малко там. Всичко става ясно след кратко време и...просто започваш да живееш според совственото желание, а не натрапено от медиите. Избирателно гледане на ТВ, има канали без реклами, или ако има такива просто се обеззвучава за 1-2 минути,в супермаркета четеш какво храните съдържат и си избираш органична храна и т.н. Но масовия потребител не е така.
Медиите непрекаснато говорят, пишат за здравословния начин на живот и запазване на природата, но... кой ги слуша?!Дано новото правителство направи нещо за образоване на масовия потребител и тогава, както знаем ,пазара диктува политиката, много неща ще изчезнат от рафтовете и хората ще се върнат към природозъобрзния живот. Тук големият проблем е какъв процент от потребителите ще е в състояние да промени мисленето си и да разбере основни нещта,нужни за запазване на живота им.

Публикуване на коментар