Дзвер в колата

Аз съм спокоен човек. Поне така твърдят хората около мен (може би не и семейството ми, за които си падам малко командаджийка. какво да се прави, такава съм).

Но откакто си купихме кола, станах като хала. Фуча, викам, показвам среден пръст, крещя. И аз си се чудя откъде изскочи този демон в мен, що годе спокойния човек.

След дълги размисли и самоанализ (все пак съм зодия Везни, това ми е работата), стигнах до заключението, че това, което ме ядосва, е простотията и нахалството. И най-вече това, че адски много хора се смятат за недосегаеми.

Аз самата не шофирам - страх ме е и то не само от другите, но и за другите. Но пък пренастроих стила на шофиране на мъжа ми по мой вкус, въпреки че според мен в него все още се крие един Шумахер. И сега той кара бавно, спокойно, спазва правилата. И е доказателство, че дори и да се кара по правилата пак се стига от точка А до точка Б навреме.

За съжаление голям брой 'шофьори' смятат, че да спреш на червено или да дадеш мигач е загуба на време и нерви. Че да спазваш предимство или да спреш на пешеходна пътека е срамно. Че да пуснеш някой да мине пред теб или да караш спокойно е безсмислено.

И ето как като седна в колата от относително спокоен човек аз се превръщам в бесен демон с изпъкнали вратни жили и нервно потропващ крак. И винаги ще твърдя, че докато не се сложат камери навсякъде из София и не започнат да се пращат по пощата солени глоби няма да се оправим…



Facebook Comments

4 коментарa :

Анонимен каза...

че то си има камери и солените глоби редовно се изпращат - аз лично познавам четири.. не - пет човека, които са получили "честитки".

въпросът е каква е файдата от това..

батпеп :)

Dimana каза...

Аз съм съвсем същата като се кача зад волана - превръщам се от толерантен човек в псуващ каруцар, ама от най-гадните, чак аз не мога да се трая. А моят град не е огромната София, макар че напоследък и тук имаме задръствания и т.н. Безсмъртните ненормалници са навсякъде! А като ми се наложи да дойда до София и съм в кола непрестанно се оглеждам дали ние не блъскаме някои, или той не блъска нас - ужасно е!
Имам чувство, че дори с глобите няма да се оправят някои хора :(

Сиси Габриел каза...

И аз мразя некоректните шофьори, мразя самонадеяните и арогантни шофьори, мразя онези които си мислят, че са единствени на пътя.
Написала съм си мнението тук:
http://lusiantonova.blogspot.com (Войната по пътищата)

Анонимен каза...

ne 4e skoro sam bila v sofia no predi godini si be6e udovolstvie da se dviji6 iz ctolitsata.ima6e samo edno pravilo gaz do dupka i pazi6 samo tezi pred teb niama6e problemi i si be6e got

Публикуване на коментар