How to Have Style

модният дизайнер Исак Мизрахи пусна преди време книгата си How to Have Style [Как да имаш Стил] на пазара. книгата е насочена към широката публика. към такива като теб и мен. докато чакаме да ни я доставят { или издадат на български } не пречи да се запитаме - имаме ли стил?



в книгата са представени 12 различни жени. различни възрасти. различни размери. различни стилове. Исак Мизрахи сам представя книгата си.



успях да открия парче от книгата, за да видим за какво точно иде реч.
дадени са конкретни примери - как да стане по-добре? отделно има и коментари - защо така, а не така? Исак Мизрахи набляга на колекционирането на дрехи {никой колекционер на изкуство не кръжи из галерията купувайки всичко, което му се изпречи. дрехите трябва да се подбират внимателно, с усет. и да се търси най-доброто}



какво толкоз сложно си казваш? слагаш един панталон. една пола. отгоре някой пуловер. блуза. нахлузваш обувките и хукваш навън. наистина звучи просто. и е просто. ако познаваш себе си, тялото си. обичаш се достатъчно, че да си купуваш неща, които харесваш и материи, които подчертават теб. 

един от съветите на Исак Мизрахи e : набележи си ден за модна сесия. сесия, защото не само ще се обличаш и събличаш милион пъти, а защото ще се и снимаш. с приятелка или приятел - ще е още по-забавно. упражнението не спира до тук. иска се и малко търпение. да оставиш снимките да отлежат няколко дни и тогава да ги погледнеш отново. модният дизайнер казва {снимките са пъти по-добри от огледалото}. остава да му повярваме.



според Исак една жена трябва винаги да носи високи обувки. това издължава крака и придава грация на подходката. той също така съветва да взимаме пример от маникенките, които полагат грижи да изглеждат добре. не бръснат краката си само до коляното, включват и бедрото в условието на задачата. оставят се някой друг да се погрижи за формата на веждите им и така натам. няма как да не се съглася с него. знам {обаче} българките сме самоуки, можем всичко и го правим добре. и не е нужно да се отказваме от това, достатъчно е от време на време да се оставяме и в ръцете на професионалистите. на тях това им е работата - да се погрижат добре за нас.

към youtube канала на Исак = насам

*******************************************************
Исак Мизрахи е известен, малко скандален, прави дизайнерски аксесоари за кучерта, автор е на комикс със заглавие - Санди, приключенията на един супермодел, участва във филми на Уди Алън, има свое телевизионно шоу Isaac, появява се на събития като Златния глобус и Оскарите в ролята на репортер, обект е на документалния филм Unzipped, дори играе ролята на извънземно в Мъже в черно. многостранна личност, но да не забравяме най-важното му амплоа - моден дизайнер.



Facebook Comments

2 коментарa :

Dimana каза...

Интересна тема. Някои обаче сме повече на настроения, а тогава стила отива на разходка... И все пак има дрехи, с които никога не бих направила експеримент да се облека :)

Georgina каза...

I naj-hubavoto e ,4e ima kolekcii na dostupni ceni,koito pravi za Target magazini v USA.

http://www.target.com/Isaac-Mizrahi-Design-Shopping-Directory/b/ref=sc_fe_l_3/180-2207375-1183042?ie=UTF8&node=3666961

Публикуване на коментар