истинската красота идва отвътре . . .

. . . бих добавила от душата. но този път темата и повода за нея са типично женски.

все по-често ми хрумва, че това, което правя за себе си като жена - изобщо не е достатъчно. вярно е, пия много вода, старая се да се храня здравословно, не пуша и не пия. обаче от стреса, мръсния въздух и силното слънце не мога да избягам. това е данъка, който трябва да платя, че живея в един модерен свят.

и тогава на помощ ми идва добрия стар Google.
докато търсех лек срещу стараенето (шегувам се!...)  попаднах на един сайт и така срещнах за първи път думичката nutricosmetics или на нашенски нутрикозметика. продължих да ровя из нета и да търся повече по темата. така след няколко прехвърлени странички осъзнах, че не става дума за кремчета и мазила ( това е първата ми асоциация с козметика ), а точно обратното.

нутрикозметиката или още се среща като новата ера в козметиката. та, новата ера в козметиката действа вътрешно, a не външно. чрез приема на билки, етерични масла, също витамини + антиоксиданти = увредените клетки в тялото ни биват възстановени, токсините изхвърлeни = кожата възвръща еластичността си, ноктите - здравината си, а косата - блясъка си.

нямаше как да не се запитам какво беше досега?

досега залагахме на външното поддържане на красотата. достатъчно е да погледнеш рафтчето си в банята - от шампоанчета, през спрейчета за късащи се връхчета, крем за очи, матиращ крем за лице, масло за тяло, масло за нокти и така до безкрай.
след години тъпчене с боклуци, куп диети и тук там стрии и целулит по тялото, стана ясно, че така не може. сетихме се! тогава добавихме към кремчетата и здравословния начин на живот - започнахме да подминаваме KFC, McDonalds и изкушаващите Dunkin Donuts, и в речника ни навлезе думичката Био. загледахме етикетите на продуктите и срещнахме истината за Е-тата, тогава посегнахме към по-качественото, когато такова имаше. стресът, обаче, много ни мъчеше и тръгнахме на йога, плуване, наблегнахме на движението и разпускането през уикенда. до тук добре, старем се! не е ли достатъчно?

със сигурност не е малко, и щеше да е напълно излишно, ако живеехме в някое родопско селце сред тишината на планината, дишахме на воля и хапвахме от вкусните доматки на баба.

но ние живеем тук, в големия град, пазаруваме в големия супермаркет, където често доматите са интернационални. всичко около нас се движи по-бързо от всякога, и от нас се иска да сме на ниво, да сме добри във всичко и да изглеждаме по-добре от всякога. понякога никой нищо не иска от нас, ние самите сме тези, които очакваме много от себе си. 

и така търсейки, пишейки, мислейки, връщайки се назад, стигнах до втора база. решението да взема мерки, а не само да умувам. ясно, че това, което правя за себе си до момента е добро, но явно не е достатъчно - за това свидетелстава и кожата, и косата ми и лицето ми. щом не мога да избегна всички негативи на нашето време, нека поне помогна на тялото си по-леко да се пребори с тях.

сега идва ред на издирването на натурален продукт, който да е подходящ за мен.

(ще следва продължение)

ти какво приемаш в допълнение? мултивитамини, рибено масло, хранителни добавки? дай съвет.






Facebook Comments

13 коментарa :

Анонимен каза...

Az polzwam produktite na Herbalife i se 4uwstwam perfektno!!!Ne preuweli4awam!Te sa tolkowa mnogo i raznoobrazni i biha podpomognali wseki q w borbata mu sys stareeneto, ili s kilogramite,ili pyk s jenskite ni problemi,ili...ili...ili...No tqh nqma da nameri6 nito w aptekata, nito w magazinite.Wlez w novstandart.com ili pozwyni na 0876168973 za da se informira6.Uspeh!

Анонимен каза...

рибено и ленено масло

Анонимен каза...

Аз използвам продуктите на Green Master и в часност Царските билки на маг. фарм. Н. Мангалджиев. Много съм доволна от тях. Те са 100 % натурални и български, а най-добре е да се приема храната, която е произведена на родна земя или билките, които растат в нашата родина, те имат най-силно въздействие върху нас.
Ако желаете да ползвате и вие продуктите, може да ми пишете на m_hodjeva@abv.bg. Ще се радвам да ви бъда полезна:)

Анонимен каза...

Комплекс от витамини и минерали

Анонимен каза...

Aqua Source водорасли и билкови добавки на Herba Medica :)))

Анонимен каза...

Не употребявам лекарства от аптеката(вкл. мултивитамини), захар, колбаси (а вече и месо), всякакви пакетирани храни, които са препълнени с консерванти. Пазарувам от пазара, наблягам на плодовете на гладно, салатите и домашно приготвената храна. Ям много ядки, семена, а понякога и кълнове. Важното е да не се преяжда и да не се смесват много храни, много е хубаво и пречистването на организма от време на време. Определено виждам разликата мешду предишния ми начин на живот и сегашния...

Анонимен каза...

Почувствах те много близка,след като прочетох блога ти. Защото това бе моят път. Това бях аз ПРЕДИ. Сега съм съвършено различен човек- с 12 кг по-слаба, изпълнена с безкрайно много еднегия и жизненост! Чувствам се прекрасно!
Мога да споделя с всеки как промених живота си. 0886/079251- Стела

Анонимен каза...

Все пак внимателно с хранителните добавки. Нали и тях ги купуваме от аптеката...

Анонимен каза...

Поръсвам си салатките със смляно ленено семе.
Стела - сподели с нас как промени живота си!

Анонимен каза...

В нашето семейство се опитваме да консумираме храни,отгледани в домашни условия.Много е трудно в големия град,но не е непостижимо.Хранителни добавки с проверено съдържание - продуктите на АКВА СОРС и Грийн Мастер ни помагат много.Теоха/skype -teohateoha/

Анонимен каза...

Ползвам HERALIFE и се чувствам много добре. Също ядки, плодове и зеленчуци. Избягвам храни с консерванти, също тестени...

Alexandrel каза...

подходът е комплексен и гледам да е гъвкав, според нуждите. прилагам разделно хранене, хранене според кръвната група, подбирам храни, които съм забелязала след внимателно наблюдение на собствения ми ритъм, че ми се отразяват добре, макар и да не са подходящи според никоя диета :) ако се налага при боледуване - прибягвам до витамини, хранителни добавки, билки или хомеопатични продукти; но си мисля, че наистина вътрешното, емоционалното и въобще енергийното ни състояние е определящо, за да сме здрави. понякога просто се вслушвам в интуицията си, която винаги знае отговора за едно или друго състояние; грижа се за емоционалния си уют, медитирам, понякога прилагам рефлексотерапия, стимулиране на енергийнте меридиани в тялото, съобразявам се с природните/лунните цикли - било то за диета или за лечение, ходя пеша винаги когато е възможно, гледам да прекарвам колкото се може повече време извън града, в досег с природата...

Анонимен каза...

най доброто е Nutrilite.не се лъжете по другите фирми за хранителни добавки,напишете в Google и ще разберете защо го казвам.

Публикуване на коментар