ПАК е време за подаръци

Mай дойде времето в което всички си казваме: "трябва да тръгнем ПАК за подаръци, време не остана?" То не ти Бъдни вечер, Коледа, Нова година, Стефанов ден, а пък за имениците през януари, да не говорим.
Обикалях магазините и все едно и също. А и след толкова години сякаш всичко съм подарявала. Няма нещо ново, което хем да ми е по джоба, хем да ми хване окото, пък и хем да си отговаря за човека. Затова обикалях, избирах, оставях, пак продължвах да обикалям. Накрая се прибрах с няколко набелязани идеи и нищо купено. Нищо не ми се струваше достатъчно оригинално. Затова, така както си седях ми хрумна, че няма празник без пиене. Замислих се кой какво обича да си пиива. Реших, че ще подарим на всеки по бутилка червено вино за Коледа, а на другите роднини и именици, според препочитанията им я ракика, я уиски, я някое сладникаво такова, като беилис например за мамите ни.



Но за да си стане баш подарък, реших да си ги изрисувам, облепя и украся с каквото имам и както ми дойде. Не е никак сложно. Първо накисваш бутилката в топла вода за една нощ. Събуждаш се и имаш готово поле за действие.
Моят начин е купувам си половин метър фолио най-добре релефно и на фигурки, струва около2-3 лева и си изрязвам разни елементчета от него. После от някоя книжарница се снабдявам с 2-3 опаковки брикатено лепило, според броя на бутилките. Обикновено от 1 опаковка успявам да украся 2-3 бутилки. А също така ще ти е необходимо и малко сух брокат, дребни пайетки, панделки, канап ... въобще каквото ти хрумне. После ти трябва само фантазия.

Накрая опаковах бутилката в стилна хартия и написах послание на всяка от тях. А като послеслов им дадох идеята, че след консумацията на напитката могат да използват бутилката като ваза за сухи цветя.

Мисля че, се получи доста ефектен, полезен и достъпен подарък.


Незнам на теб дали ти допадна идеята, но аз поне си реших проблема с подаръците за тази година.



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар