За ХОРАТА без ПРОБЛЕМИ със ЗДРАВЕТО

Дълги години когато ме питаха ”Kак си?”.
Отговарях „Mного добре”.

Но бях ли наистина много добре. Нямах сериозни здравословни проблеми, не съм имала нужда от посещение на лекар, чувствах се работоспособна и смятах, че това е добре.

Но така ли беше?

Често имах главоболие и пиех хапчета, които сама си изписвах. Имах нещо не наред в стомаха, което не знаех какво е. Имах киселини или болки, но не обръщах внимание. Имах болки в гърба, но кой ли ги няма. Имах запек, но и майка ми го имаше, значи е наследствен и няма да се оправи.

Така мислех, ако изобщо съм се замисляла.

Откриха, че вдигам кръвно.
Реших, че лекарите няма да разберат от какво е.
Сутрин се събуждах по-уморена отколкото като си лягах.
И т.н.

Да продължавам ли?
Списъка сега ми се вижда безкраен.
И въпреки това смятах, че съм здрава, защото не лежах на легло.

Колко хора съм срещала, които са "Mного добре", но когато ги попитам ”Боли ли те глава?” или нещо друго отговарят ”Да” .

Даваме ли си сметка, че организма ни съобщава, че нещо е започнало в нас и то ще се задълбочи, няма да се оправи от нищото. Можем ли да разчитаме правилно сигналите на тялото си и адекватно да действаме. Мога да кажа за себе си, че не обръщах внимание на дребните неща. Ако и ти си такъв, време е да се промениш.

Напълно е възможно да се родиш съвсем здрав и дълги години да не се разболяваш и дори да умреш просто от старост. Виждала съм много столетници.

Учените открили, че човешкия организъм може да живее до 140 години, според естественото развитие на клетката и човек да почине, само защото е дошъл биологичният момент. Но всичко това е възможно само в идеални състояния и изисква, чист въздух, чиста вода, никакъв стрес, естествена храна, отгледана върху естествени почви и т.н. На всички са ясни тези проблеми.

Затова докато все още сме много добре или сме усетили първите промени като промяна в настроението, раздразнителност, главоболие и каквото там тялото ни съобщава трябва да започнем да се променяме.

Днес, в този момент е най-доброто време да си дадем ясна сметка какво не правим.

Да отделим няколко минути за среща със себе си, за да се опознаем и всеки следващ ден да започваме нещо ново.

Днес може да излезем да се разходим вместо телевизия.

Да посетим пазар на пресни зеленчуци, за да си приготвим прясна вкусна храна, вместо пица в пицарията или поне пицата да е домашна с пълнозърнесто брашно и пресни продукти и зехтин т.е. с продукти, които познаваме, а не с неизвестен произход, както би било във всяко заведение.

Да си изберем добра вода за пиене и да изпием 8 чаши от нея.

Да се обадим на приятел и да потичаме заедно.

Да станем много рано ида гледаме изгрева.
Мога да кажа само, че край морето това е като събуждане на вътрешните сили. Тъй както небесното тяло се издига, така се събужда и неописуемата жажда за живот.

Ако сме до планина, да не отлагаме повече и намерим върха днес.

Да кажем на любимите си хора, че ги обичаме.

Да простим на тези, които са ни навредили.

Това, което направим днес за себе си, ще ни се върне стократно в бъдеще. Така ще имаме и бъдеще.

Как светът да стане по-добър?
Като променим себе си!


Петя Попова
Инструктор по хранене


Facebook Comments

2 коментарa :

Анонимен каза...

Наистина е точно. Докато го четях, сякаш бе нещо, което си знам, но ... не правя...
Благодаря за напомнянето! Хубаво е да разбереш, че има и друг, който мисли като теб. :):):)
Сега остава не само да си го знам, а да направя нещо... за себе си.

Анонимен каза...

Прекрасен коментар!Преди всичко да се научим да променим в себе си духовното.След това да изчистим всички негативи и да се огледаме за природни чисти продукти.Да се усмихнем на любимите си хора и светът ще ни се вижда по-добър.Бъди разумен,търпелив и постоянен само тогава ще дойде успехът!

Публикуване на коментар