10 закона на семейния живот


ПЪРВИ ЗАКОН
Няма мъж, който да може да задоволи всички желания на жена си. Първо следствие: Всяка омъжена жена е имала по-добър кандидат за съпруг. Второ следствие: Няма съпруг, който да получава достатъчно голяма заплата.

ВТОРИ ЗАКОН
Няма жена, която да не може да направи нещо по-добре от съпруга си. Първо следствие: На всяка жена за съпруг се пада най-несръчният мъж. Второ следствие: Всичко, което успее да постигне един мъж, се дължи на жена му.

ТРЕТИ ЗАКОН
Всяка жена управлява своя мъж. Първо следствие: Всеки мъж се съгласява с мнението на жена си. Това е въпрос само на време. Второ следствие: Жената винаги има един аргумент в повече.

ЧЕТВЪРТИ ЗАКОН
Жената се подчинява безропотно само на модата. Първо следствие: Жената никога няма подходяща дреха за някакъв случай. Второ следствие: Жената винаги има нужда от още една нова дреха.

ПЕТИ ЗАКОН
С годините жената си променя всичко, на навиците никога. Първо следствие: Ако една жена се откаже от кожено палто - това е само временно. Второ следствие: Ако една жена престане да иска нещо от мъжа си, то значи, че си го е купила тайно сама.

ШЕСТИ ЗАКОН
Неудовлетвореността на една жена е правопропорционална на нейната еманципираност. Първо следствие: Колкото е по-еманципирана една жена, толкова повече недостатъци има съпругът й. Второ следствие: Оценката на жената за способностите на мъжа й е непрекъснато намаляваща величина.

СЕДМИ ЗАКОН
Жената постъпва разумно едва тогава, когато всички останали възможности са изчерпани. Първо следствие: Всяка жена се сеща за старите си обувки, ако изпитва болка, когато обуе новите. Второ следствие: Една жена може да не купи нещо, което е харесала, само ако в момента няма пари.

ОСМИ ЗАКОН
Това, от което се нуждае една жена, винаги е различно от онова, за което си мисли нейният мъж. Първо следствие: В живота на жената мъжът е средство за постигане на целта, а не самата цел. Второ следствие: Ако съпругата се заеме да готви в неделя, това не означава, че съпругът не трябва да заведе семейството на ресторант.

ДЕВЕТИ ЗАКОН
Жената е повече майка, отколкото съпруга. Първо следствие: Жената се отнася към мъжа си като към дете. Второ следствие: Колкото по-големи стават децата, толкова повече жената се насочва към възпитанието на мъжа си.

ДЕСЕТИ ЗАКОН
Жената все пак предпочита живота с ужасен мъж, отколкото ужасния живот без мъж. Единственото следствие: Освен мъжа си, жената други приятели няма.

Facebook Comments

6 коментарa :

Анонимен каза...

Mnogo pravilni misli i sledstviya!!!Pozdravi!!!

Анонимен каза...

da kaja 4e ne sam sagasna zna4i 6te izlaja no ima i izklui4enia!!!!! sgodena sam i mnogo se za4udvam dali da e omaja.moje da niama smisal v kraia na smetka.

Nathalie каза...

има много истина в тез 10 закона, но разбира се и всичко е много индивидуално..
факт е, че Мъжете са главата на семейството, но ние, Жените, сме врата..и накъдето се завърти Врата натам гледа и Главата..
от нас си зависи как ще управляваме Мъжете си и как ще ги караме да се чувствам..
това си мисля Аз..
може и да греша..
все още не съм стигнала до олтара..
но вървя стъпка по стъпка в тази посока..
и ми се ще да вярвам, че един брак се гради на Любов и Приятелство, а не само на Закони..

Анонимен каза...

Любовта и приятелството са само основата на един брак. Нещата са сложни и като жена, омъжена повече от 4 години, а живееща с въпросния мъж почти 10, мога да кажа, че с течение на времето стават все по-сложни. Центърът на нашата вселена вече не сме самите ние и любовта ни, а нашето дете. Семейният живот е странна прекрасна смесица от тихо, но неземно щастие и мъничко тъга по човекът, който си бил преди. Прекрасно е обаче да се прибирам всяка вечер при хората, които държат на мен и очакват хлопването на входната врата с трепет.

Анонимен каза...

написано е сладко и разтоварващо,но всяко семейство е вселена и всички щастливи семейства си приличат,но нещастните са повече и жалкото е,че след като страстта и любовта си отидат се оказва,че човека до теб не е най-добрия ти приятел,а непознат с когото не можеш да споделяш и не се разбирате,не гледате в една посока...тогава е страшно...ех,защо не се влюбваме в най-добрия си приятел...

Анонимен каза...

Просто е! - когато се влюбим в него, той престава да ни бъде най-добър приятел! :):):):):)

Публикуване на коментар