Ароматерапия за дома

Ароматерапия вкъщи може да си направиш по няколко начина...

Индийски ароматни пръчици

Има ги навсякъде. И то на ниска цена. Tе не се използват само за медитация. Нищо подобно. Индийските пръчици са идеални за освежаване на въздуха. Помагат и за най-различни неразположения. Като главоболие например. Необходима ти е дървена поставка и кутийка пръчици. Внимавай в избора на аромат. Тествай се.

Индийски пръчици е добре да ползваш, когато влизаш в ново жилище или когато домът или някой от живеещите с теб е бил сполетян от някаква неприятност. Вместо да викаш поп да освети къщата. Вземи една пръчица в ръка, независимо от аромата й, стига да е много силен, и бавно обиколи всички стаи. И това е.


АромаЛампи
Това е друг прост начин на приложение на етерични масла у дома. Съдът за изпарение не трябва да е твърде малък, иначе водата ще се изпари твърде бързо и маслото ще започне да гори. Налей в аромалампата топла вода, добави малко етерично масло и запали свещта. Броят на капките масло зависи от височината на помещението. Или 2 капки масло на 5 кв.м. Постепенното изпаряване на маслото става за сметка на подгряването на водата. Водата не трябва да кипи, иначе качеството и въздействието на аромата ще се променят. Процедурата извърши в проветрено помещение, при затворени врати и прозорци. Никога не оставяй лампата горяща без надзор.

Има и още един начин за ароматизиране на въздуха ...
Капни няколко капки етерично масло върху котлон или осветително тяло или върху отворчето на електрическия ароматизатор.

Избери си Аромат. Тествай се. И се наслади на момента!

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар