Аз обичам моето тяло.


С нетърпение и много любов към моето тяло сядам да ти разкажа моята история. Съжалявам, няма да изненадам никой, но всичко започна, когато бях абитуриентка, разбира се. Първи любовни трепети, светлините на прожекторите сякаш са паднали точно върху теб в нощта на бала, а истината е че никой никога не забелязва, нито цвета на роклята ти, нито прическата ти, а камо ли че си свалил 3 килограма и половина.

Е, да де, ама на мен ми беше много важно да сваля 5 и започнах с безумните анорексични настроения от типа – днес преядох с пакетче солети. Ще спестя на аудиторията последвалите години и йо-йо ефект на килограмите, който неизбежно идва след гладувания. И нещастието, което ме сполетяваше всеки път, когато виждах стрелката нагоре.

И някъде там между грамовете и някакви си цифри се изгубих в това да видя как всъщност изглеждам. Харесвах ли тялото си изобщо?

Истината е, че аз никога не съм мразела тялото си, а това което мразех бяха просто броя на килограмите ми. Бях задълбала да робувам на норми, при все това, че не е ясно дали ако са по-малко ще изглеждам по-добре или ще съм по-щастлива. А всъщност аз обожавам тялото си. То е храма на моята душа, то е източник на удоволствия, то е наслада за моите очи и очите на любимия. То е уникалната опаковка, с която Господ ме е дарил, то все пак е първото, което подарявам като спомен на новите хора, с които се запознавам. То е любов. И аз обичам моето тяло.




Zlatina
newkidinthe.blog.bg

_______________________________________________________
Разкажи ни твоята история, как заобича тялото си, през какви лишения и крайности премина и защо, кога се научи да не си вредиш, а да се харесваш. Изброи ни всичко, което харесваш в твоето тяло. И в заключение включи думите на Ева Енслър: Обичам тялото си. Спирам да го поправям! То никога не се е разваляло!

Вярваме, че инициативата Обичам моето тялo ще помогне на повече жени да спрат да си вредят, да осъзнаят колко добре изглеждат и да се насладят на телата си.

Твоята история изпрати на ilovemybody@jenite.net. Ще се радваме да прочетем всяка една!

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар