червен конец.



днес си вързах червен конец на ръката. защо го направих?

случвало ли ти се е да се усещаш под обстрела на чуждите погледи, дa чуваш шумоленето на приказките зад гърба ти, да разпознаваш ревността и завистта в чуждите очи.

не мога да спра чуждите мисли да се движат в кръга, в който се движат. нямам контрол върху другите, имам контрол върху моите мисли и моите действия. избрах за себе си да прибегна до най-лесната енергийна защита, която знам, и да продължа да вярвам, че хората са добри, че зад всяка мисъл насочена към другите, се крие страх, тъга и много болка. избрах да се погрижа за себе си с любов и да остана с отворено сърце към света. избрах да изровя откъде е тръгнала славата на червения конец, като пазител от уроки и лоши очи.

народното поверие
в миналото червен конец се връзвал на онези, които са слаби и уязвими, нежни и красиви. бебета, булки, родилки. червен конец се връзвал на Игнажден, когато започвали мръсните дни. вярвало се е, че в дните между Игнажден и Йордановден, водата не е кръстена и ние сме незащитени от негативната енергия. най-старата жена в къщата връзвала чевения конец на лявата ръка, за да е по-близо до сърцето и да не спира положителната енергия, идваща отдясно. а за да подсили лечебната сила на конеца, слагала чесън или синьо мънисто. памучните конци били за защита от уроки и магии. копринените, за привличане на любов и пари. вълнените, за защита и възстановяване. ленените, за амулети и гривни за децата. червеният конец се носел, докато сам се разпадне.

Кабала
червен конец на ръката се среща и в учението Кабала. последвателите на Кабала носят червен вълнен конец за защита на лявата си ръка. конецът се завързва на седем възела от човек, който е много близък, и се произнася молитва, защитаваща от уроки.

ако червения конец не ти помогне,
то и със сигурност няма да ти навреди.



Facebook Comments

4 коментарa :

Анонимен каза...

Никога не съм разбирала, как ние хората можем да вярваме, че един червен конец, неудошевен предмет може да ни предпази:-)
Ако, човек ходи редовно на църка, никога няма да го достигнагнат уроки и завист. Притежаваме най-хубават, смислена и силна религия, но не ходим по нея за съжаление. Хубав ден, Петя

Нина каза...

Предпочитам да вярвам, че съм по-силна от всякакви лоши погледи, сплетни и завист. Човек трябва да не показва, че е уязвим и му влияят, дори и да е така. Напротив, усмихни им се и продължи напред, а те нека гледат гърба ти...
В един момент сигурна съм - и те ще ти се усмихнат :)
Приятен петъчен ден

Анонимен каза...

AZ VIARVAM....V KONECA

Анонимен каза...

Много красиво поднесена магия. Но това не е комплимент. Наистина е жалко, че интелигентни хора робуват на сатанистки сили! Колкото и красиво да звучи и въпреки прекрасния фотос, остава непроменен фактът, че Божията сила и Божията любов са непотърсени в този текст. Исус чука на вратата ти днес, сега, в този момент. Отвори вратата си и направи най-важните неща в живота си с Него.

Публикуване на коментар