купи си билет,
направи добро,
предай нататък ...

 

седнах пред белия екран с идеята да разкажа за курса, които изкарах миналия четвъртък, петък, събота и неделя. усетих се, като жена сред поле с цветя и пеперуди. подгонех ли пеперудите, те отлитаха надалеч. и се спрях. застинах в мига, и те бяха там, до мен, в мен. те бяха и са мислите в спокойния ми и позитивен ум. и те, мислите ми, сами се подредиха.. два филма и един курс се събраха накуп.

ще започна отначало. бе събота следобед, в Културния дом на Красно село бяхме се събрали аз и още 50 души като мен, за да съпреживеем 4 дни йога, медитация и мъдрост. точно преди да потеглим към къщите си, Яни (водещият на курса -> Изкуството на дишането) ни даде домашно. от нас се искаше да направим добро, безкористно.

и продължавам с Предай нататък. филмът (и парче от него), който и друг път съм споменавала в писанията си. филмът, който обърна живота и мислите на милиони хора. филмът, който проповядва, че всички възможности на света са съвсем реални и съществуват във всеки един от нас. да, дори и ние, малките единици можем да променим света, като направим добро. достатъчно е да се заредим с намерението и възможностите сами ще потекат към нас като бързей. така се случи с мен в събота, когато излязох от залата. половин час по-късно се срещнах с първата възможност. може би, щях да я подмина, но думите на Яни все още кънтяха в мен.

и завършвам с третата препратка към втория филм, Яж, моли се и обичай, и историята за един бедняк, който всеки ден ходел на църква и се молел пред статуята на един светец: Mоля те, моля те, моля те, нека спечеля от лотарията! един ден статуята оживяла, погледнала го и казала: Сине мой, моля те, моля те, моля те, купи си билет! (понякога, не винаги) от нас се иска да си купим билет, ...да направим крачката, да стартираме процеса, да отворим очи, да видим, а също и чуем възможностите, и да откликнем. купи си билет, направи добро и предай нататък, ...

Facebook Comments

1 коментарa :

Анонимен каза...

:)))

Публикуване на коментар