(ретрограден) Меркурий ни е на гости.

от Коледа насам се чувствам особено и чувам, че не съм само аз. загубих еуфорията на празниците, накъдето и да се обърна се натъквам на конфликт, напрежение.


и причина има! открих я из записките си. на 26 декември планетата Меркурий е станала ретроградна. тази думичка все по-често предполагам срещаш, и аз така. в превод означава, че планетата се движи обратно на посоката, в която обикновено се движи. тогава и казваме ретроградна. особено с Меркурий това се случва честичко, 3 или 4 пъти в годината.

но трябва да отбележа, че така е според нас, земните обитатели, ние така виждаме нещата от нашата позиция на Земята. всъщност планетите се движат само в една посока обикаляйки около Слънцето. и да не дълбая излишно.

най-общо казано, ретроградният Меркурий е период на безпокойство, умствено и емоционално, което се проявява във всички сфери. този път периодът е от 26 декември, 2009 до 15 януари, 2010.

време на объркани планове, срещи, отменени пътувания, загубени документи, нарушени обещания, караници, недоверие, счупени и неработещи вещи. все от този сорт.

но всяко зло си има и добро закодирано в него. нищо не е само бяло или само черно. всичко това, което се случва е с цел : да ни предвизвика да мислим кое е важното, дава ни шанс да се променим към добро, и да преобърнем живота си, или поне парчета от него.

странни, леко налудничави идеи се боричкат в главата ми при ретрограден Меркурий. и друг път ми е правило впечетление. и защото има опасност да ги забравя, си записвам всичко. и ще оставя да отлежи. този път ще отложа фиксирането на (ново)годишните си намерения за 15 януари, 2010 или ново(лунието). едва тогава ще отсея истинското, което да достигна в дните на 2010.

дай си и ти времето, нужно ти да подготвиш промяната. и се просвети още малко по темата за ретроградния Меркурий. че да извлечеш повече полза. следващите дати са 18 април до 11 май, 21 август до 12 септември, 11 декември до 29 декември.



Меркурий е ретрограден през 2012: от 12 март до 4 април, 15 юли до 8 август и от 7 до 27 ноември.

Facebook Comments

3 коментарa :

Пламен Петров - Пламски каза...

Благодаря за обяснението! И аз си мислех, че само мен са ме хванали лудите: http://blogatstvo.com/other/personal/za-praznotata/

Анонимен каза...

Забелязвам, че каквото и да планирах се обърна точно на обратно, а то си имало причина. Аз си обяснявах, че просто е лудницата в края на годината. До 15 Януари ми се вижда дългичък периода!

Анонимен каза...

Боже,аз вчера такъв невероятен скандал заформих,че още се чудя как стана всичко това. Искрено се надявам ретроградният Меркурий да е причината, и .... 15.01.10г. не е чак толкова далеч.

Публикуване на коментар