бутилките от Кока-Кола могат вече и да се обличат...

Отдавна отмина времето когато пластмасовите бутилки от Кока-Кола бяха само бутилки...от 2007 година вече са тениски, якета, шапки, чанти, чадъри, тетрадки и бижута дори. Кока-Кола е разработила цяла линия от Еко облекла и аксесоари, в която всички продукти са изработени от рециклирани пластмасови бутилки на Кока-Кола и е под общото название rPЕТ. Една от Еко колекциите е “Drink it and Wear it Eco Apparel “(Изпий го и го носи Еко облекло), която се продава директно в официалния уебсайт на Кока-Кола. Някои от продуктите в нея са изработени 100% от пластмасови бутилки като тези чанти:


тези малки козметични чантички също са 100%....


а други като тези тениски, например са от комбинацията нa 4 бутилки с памук....

Намерих и още една колекция, но тя се продава само в магазините на Уол-март и е също на Кока-Кола:


Бях приятно изненадана, когато прочетох за тази нова и различна идея на Кока-Кола и това, че тяхната кампания за рециклиране не е от вчера, а продължава вече 40 годинипрез 1991 година компанията става първата в света, която започва да произвежда и пуска на пазара напитки в бутилки направени от рециклирани материали.

Друга интересна новина е - това лято Кока-Кола е обявила, че ще пусне на пазара до края на годината напитки в новата им пластмасова бутилка, която ще е на 100% растителна основа и е направена от захарна тръстика и меласа и ще може да се рециклира 100%..(Браво,Кока- Кола!!!)

Също с гордост мога да заявя факта, че Кока Кола и ЕКОПАК България работят заедно в програма за запазването на нашата родина чиста и успешното рециклиране на всички отпадъци.

Истински се надявам, че все повече компании ще се замислят какво могат да направят за опазването на околната среда и планетата ни чистa и за всичките вторични отпадъци, които се изхвърлят ежедневно и които никой дори не си прави труда да рециклира по някакъв начин....

Мисля, че след всички добри новини, спокойно можем да се разхлаждаме през горещите летни дни с Кока- Кола...

Пожелавам на всички читатели слънчев ден ....и приятно рециклиране (усмивки)....



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар