Шри Шри Рави Шанкар



Шри Шри Рави Шанкар посети за първи път България.
в неделя {26 април} се проведе семинара Йога и мъдрост.
да си призная, аз пропуснах събитието. сигурна съм, не съм само аз. 
което ме мотивира да събера наличното за Шри Шри Рави Шанкар. 

няколко думи за Шри Шри Рави Шанкар.
Шри Шри Рави Шанкар е световноизвестен духовен гуру. роден е в Индия през 1956.

създател и разпространител е на Сударшан Крия. техника, която освобождава от стреса и токсините на физическо, умствено и емоционално ниво. Сударшан Крия обединява лекции, дихателни практики и физически упражнения. <как да преборим стреса?>

основател е на фондация Изкуството да живееш, чиято цел е да усъвършенства човека като личност и да му помогне да работи в полза на обществото. една от най-големите неправителствени доброволчески организации. представена е в над 140 държави. включително и в България. <АrtofLiving.bg>

основател е на Международната асоциация за човешки ценности, чиито програми включват разрешаване на конфликти, оказване на материална и посттравматична помощ при бедствени положения и военни конфликти, програми за реабилитиране на затворници, възстановяване на човешките ценности у младите хора, програми за защита на човешките права, както и образователни антистрес програми, които обхващат всички възрасти и слоеве в обществото. програми докоснали живота на над 300 милиона души в над 145 страни. Шри Шри Рави Шанкар три пъти е номиниран за Нобелова награда за мир.

<още и още за Шри Шри Рави Шанкар във видео.>



из книгите на Шри Шри Рави Шанкар.

Мъдрост за новото хилядолетие.
Целият свят е направен от любов и всеки един човек е направен от любов. И преди си чувал това, че всичко е Бог и всичко е любов. Тогава какъв е смисълът на живота, след като всичко е Бог? Към какво се стреми животът?


Бог обича шегата.
Събуди се тук и сега! Животът не е само борба и оплаквания.  Пей и празнувай, понеже Бог обича шегата!


Да празнуваш тишината.
На някои въпроси може да се отговори само в тишината. Душата ти е кристализирана тишина и тази кристализирана тишина е мъдрост, знание.


Да празнуваш любовта.
Има едно място, на което можеш да отидеш, където всичко е красиво. Туристите ходят от едно място на друго, търсейки красотата, опитвайки се да вземат красотата със себе си. В същото време най-красивото място е точно тук. Когато дойдеш тук, откриваш, че където и да си, всичко е толкова красиво.


Семена от мъдрост.
Само сърцето може да говори и да чува това, което е истинско. Когато полагате усилия, за да обичате някого или да бъдете щастливи- вие ставате неспособни на това.


<книгите на Шри Шри Рави Шанкар в книжарницата.>


Шри Шри Рави Шанкар из блоговете.
Въпрос: Как да намерим и да разберем коя е нашата половинка?
Отговор: Като намерим себе си и разберем каква половинка представляваме ние за другите!
<Блогът за духовност>

Откъси от книгите на Шри Шри Рави Шанкар.
<Природата и Аз>

Закони за духовно развитие на Шри Шри Рави Шанкар
<Природата и Аз>


Eзикът на сърцето от Шри Шри Рави Шанкар.
<изтегли си лекцията на Шри Шри Рави Шанкар>

интервю с Шри Шри Рави Шанкар.
очакваме да се появи в новия брой на <списание SELF-HELP>.

официалният сайт на Шри Шри Рави Шанкар.
<www.srisri.org>



Facebook Comments

7 коментарa :

Фондация "Изкуството да живееш" каза...

strahotno e che ste pisali za tozi chovek. Naistina beshe neveroiatno preziviavaneto v NDK.

Анонимен каза...

нека да сподела нещо интересно за самият Рави шанкар
не отгавна в Бангалоре Индия той проведе огнен ритуал,които бе почти месец,накрая великият учител изпадна в Самадхи и след като бе изнесен от последователите му извън залата в самата зама започна да вали дъжд.
онези които очакваха това събитие и бяха предвидливий си носеха бутилки в които събираха светената вода изливаща се под форма на дъжд
ха нека да видим как съвременната наука ще обясни това
дъжд във затворено помещение
крадалолб

Unknown каза...

преди дни имах щастието да се докосна до всичко това и ... нямам думи :)
просто е страхотно :)
запали пламъка в мен!

Анонимен каза...

tozi covek e nezemen toy e prekrasen lecitel

Анонимен каза...

Приятели, това е лъжеучение.
Този човек е затънал в злото до шия.
Той и последователите му са роби на тежък окултизъм!!!! Приятели! Отворете очите си!
Всичко това е сатанинско! Единствения, който може
да ни даде душевен мир е Исус Христос! Той сам ни предупреждава в Библията, че ще идват подобни учители и ще проповядват лъжеученията си! Не помните ли! Осъзнайте се!!! Стреснете се!!!
Сатана се явява не като зло а като "светъл ангел"! Зад красивите думи на този човек бди ЗЛО!!!! Моля ви! ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ СИ!!!!
Нека Бог ви даде сетива да познаете злото на което сте станали роби...

Анонимен каза...

Podkrepqm mnenieto ,che Ravi Shankar e lujeychitel-toi i horata mu rabotqt s glavnata(koronna )chakra na horata ,a tq e neprikosnovenna za nikogo,i dokato da se usetish stavash vurl tehen posledovatel-otnesen,spirash da chuvash,zapochvash da mislish po tehen model-obezlichavash se i ne se useshtash ,kak zapochvat da te manipulirat...Vsichko tova stava mnogo ymelo-izpolzva se prikritieto,che se zanimavash s ioga i che preborvash stresa.Za sujalenie tam ima mnogo deca i mladi hora i vsichko tova se pokrepq ot obshtinite....Hora,ne stavaite mashi v rucete na Ravi Shankar i ychenicite my.Az mnogo trudno se otturvah ot tqh i kolkoto i neveroqtno da vi zvuchi,no pod blagata my ysmivka,se krie samoto zlo....!!!!!

Анонимен каза...

ТОВА ,ЧЕ Е ПРОСВЕТЕН УЧИТЕЛ НЯМА И СЪМНЕНИЕ.
с НЕГОВА ПОМОШ СЕ ДОКОСНАХ ДО НАЙ-ГОЛЯМОТО ТАЙНСТВО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.ДУХА СЕ СВЪРЗВА С ТЯЛОТО ЧРЕЗ ДИШАНЕ(ДЪЛБОКОТО И ПЛАВНОТО)ЩРИ РАВИ МЕ НАУЧИ ДА ДИШАМ ПРАВИЛНО И ДА СЕ ЧУСТВАМ СИЛЕН,ЗАЩОТО УСЕШАМ СИЛАТА НА ДУХА СИ :)

Публикуване на коментар