Честит празник на всички ВИДИНЧАНИ

Днес е Свети Димитър! Хубав ден! Поспахме с един час повечко.

Сега идва ред многото именници Димитър, Димитрина, Митко,..., и другите които пропуснах, извинявам се, но си остава ваш ред да почерпите.

Освен това - 26 октомври е и празник на град Видин.



Катедралната църква в града носи името Свети Велико Мъченик Димитър, която е и втора по големина след храм - паметника Свети Александър Невски в София.


Напоследък прави впечатление, че Видин бавничко започва да се разбужда и раздвижва. Можете ли да си представите, че в такъв голям град няма нито един хипермаркет? Е, това вече няма да е така, доколкото разбрах вече Била и Кауфланд са започнали строеж.

Но един от основните проблеми на тоз град си остава безработицата - бягството на българите към Столицата и в чужбина основно Испания и Италия, за където всеки ден тръгват по няколко автобуса и бусове, и превземането му от циганите.

Иначе Видин е едно красиво, чистичко и спретнато градче, богато на история и забележителности. Със сигурност можеш да прекараш много незабравими мигове и да изпиеш едно кафе в парка, а защо не и някоя и друга биричка на няколкото корабчета превърнати в заведения.

Аз за Видин мога доста да напиша, но по-добре да спра до тук. Ето и още един повод за празник на всички, които по някакъв начин са свързани с града.

Нека си го припомним ВИДИН В СНИМКИ и МОЯТ ВИДИН.



Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар