хората сме незавършени


Напоследък мисля и говоря... Мисля за мисленето... Понякога е достатъчно просто да изпия чаша вино и да спра да мисля за мисленето. Мисля колко всъщност сме недовършени хората. И как това ни прави човеци. Някои сме тренирани, други свободни. Животът е прекрасен. Убедена съм.

Аз съм странен човек и знам, че не всеки ме разбира и не ми е нужно разбирането му. Хората са различни, защото са недовършени. Повечето не го знаят. Повечето мислят, че са най-висшите същества. Не сме :) Ние сме прекрасни, но и това не знаем. Нито го използваме по предназначение. Съжалявам човечеството и това ме кара и да го обичам едновременно. Мили са ми. Толкова сме прекрасни и незавършени. Всеки сам завършва себе си. И за това се иска вътрешна свобода. Там е щастието.

Трябва да спрем да лъжем, защото смятаме, че ще разочароваме някой. Любовта е нещо преходно. Смисълът е да се уча... уча се от всеки Човек. Уча се от себе си. И ставам все по-добра, все по-извисена, все по-красива. Аз избирам пътя си! Изборът е само МОЙ!

Животът е най-прекрасното нещо на света. Сигурно има и по-добро място след него... щом никой не се е върнал от там... :) Живейте го смело, опитайте това, което искате. Бъдете това, което искате. С достатъчно желание винаги се намира начин. Всичко е възможно. Всичко зависи от Нас. ВсичКО. Защото сме незавършени.



Facebook Comments

7 коментарa :

Анонимен каза...

точно от това имах нужда да чуя!!
Благодаря!

Анонимен каза...

любовта не е нещо преходно - напротив!!!
любовта е въпреки тове, че сме несъвършени!

Анонимен каза...

о,напротив любовта е преходна,истината е жестока,но е истина:)

Анонимен каза...

Любовта е преходна. По-важно е това, което остава след нея - обич, привързаност, чувството, че за теб някой е единствен в целия свят. Също като розата и Малкият принц :)

Veni, харесва ми как мислиш, не спирай :):):)

Миряна

Анонимен каза...

Ако Любовта е възприемана като преходна - много жалко (любов и влюбване са различни неща, влюбването е преходно). Любовта е усещане за себе си и света, отношение, цел, стимул, смисъл! Който я носи в себе си постоянно, без да държи сметка за това, той се стреми да се завърши. Но какво значи да се завърши? Ние априори сме създадени несъвършени, правещи грешки, учещи постоянно (иначе бихме били ангели). С начало и край. През целият си живот се стремим към красивото, към истинското, към правилното. Целта (съвършенството) оправдава средствата. Важни са Избоите ни в живота, Поуките от грешките (наши и чужди), Щастието от това, че сме свободни духом.

Анонимен каза...

Любовта е по-силна от всичко, любовта е вечна.Докато я има любовта аз ще съм щастлива, че съм жива.

Теди каза...

Страхотно, този сайт заедно със сутришното ми кафе е най доброто начало на деня:) Благодаря за свежите материали, идеи и усмивки!

Публикуване на коментар