плодолечение

захванах се с плодолечението преди 2 години. всичко започна спонтанно. тъй като са редки случаите, в които ползвам бюро, лаптопа обикновено е на краката ми, а често и на корема ми, когато съм в полегнала позиция. така един ден забелязах, че корема ми е необикновено подут. възмутих се сама от себе си и захванах да чета отдавна складираната книга на Лидия Ковачева. отделих й точно една вечер. схванах основните принципи. направих бърз план. и на следващия ден вече бях на плодолечение. и държа да отбележа не беше 1(ви), нито понеделник. просто един ден.

първият ден, как да е, мина. вторият също. на третият вече гладът започна да се обажда. но не се поддадох. заради себе си продължих. така изкарах 10 дни. 10 дни на плодове и чай, в които се скъсах да готвя, но за другите. последваха още 10 дни захранване. направих всичко по книга. без никакви компромиси. коремът ми  се прибра и зае нормална позиция. а килограмите бяха около 6 по-малко. но аз не ползвам редовно теглилка. за това пък използвам сантиметър редовно.

това беше първият път, когато се подложих на плодолечение. последваха още пъти. следващият път само 3 дни. последващият 7 дни. пробвах отново 10 дни. и така. няколко пъти. през интервали от време. {дневник на едно плодолечение}

последният ми опит е съвсем пресен. от преди няколко дни. направих 7 дни. много леки 7 дни. може би, защото вече имам тренинг. или защото се бях настроила на позитивна вълна.
всъщност всичко е много просто. но е добре преди да се захванеш с плодоолечение да си направиш изследвания. кръв, урина, хормони. нещо като предпазна мярка. да си знаеш общото състояние. аз си правя изследвания на хормоните на щитовидната жлеза всеки 3 месеца. но при мен това е задължително. а веднъж в годината си пускам и от другите. това е за отскок.

следващата крачка е книгата на Лидия Ковачева. {ГЛАДЪТ – ПРИЯТЕЛ И ЛЕКАРСТВО} Лидия Ковачева е родителят на плодолечението. каквото трябва да се знае, най-добре да се научи от нея. а не от алчните за слава и пари нейни последватели. визирам Емилова и Георгиева.

оттук нататък вече е лично решение. дали ще е 1 ден. или 3 дни. или 7 дни. дължината на плодолечението може да варира от 3-5-8 до 10-15-20-25 дни. повече от 10 дни без лекарско наблюдение не мисля, че е добра идея. когато го правя 10 дни, най-трудни са последните 3. аз, за себе си, съм решила, че 7 дни ми е най-добре. 10 са ми много, а 3 са ми малко.

изборът на плодове е според сезона. портокали, киви, ябълки, круши, череши, кайсии, праскови, грейпфрути. каквото има на пазара. количеството е от 400 до 800 грама дневно. най-много 800 грама. повече е вече много. но ако е по-малко може. количеството се разпределя на 3 порции. 1 порция = 1 вид плод. най-добре да не се мешат. иначе за деня могат да се ползват 3 различни вида плодове. а може и всеки ден по 1 вид. аз си правя ден киви, ден портокали, ден ябълки.

чайовете варират от 2 до 4 на ден. билкови. най-добре 1 билка. лайка. липа. шипка. посладени с лъжичка мед. и разбира се, вода. колкото желание има. има дни, когато организма иска още и още. има и други, когато вода не ти се пие много. поне около литър трябва да е на ден. за да се подпомогне процеса на изчистване.

програмата за деня най-общо е:
08:00 чай
10:00 плодове
12:00 чай
14:00 плодове
16:00 чай
18:00 плодове
20:00 чай

и захранването. някой казват, че трябва да е поне толкова, колкото е самото плодолечение. а аз казвам, че трябва да е много-много-много по-дълго. плодо-лечението е все пак вид лечение. ако си решил да се отърсиш от заболявания и неразположения, всяко връщане към стария начин на живот, означава и завръщане към болестите и то с много по-голяма сила. тъй че е най-добре никога повече да не се връщаш, а да намериш твоя нов начин на хранене. {захранване по книгата на Лидия Ковачева}

първият, вторият път се захранвах по план. както е написано. но резултата беше огромни количества газ в стомаха ми. това се получи от суровите зеленчуци. по това време ходих на готварски курс по Аюрведа и там научих за друг вариант захранване. захранване с ориз. басмати ориз и гхи {пречистено масло}. оттогава съм на ориз. и няма газове. няма нищо. разбира се, правя си и супички. съвсем простички. доматена супа с картофи и моркови. доматена супа с ориз. и картофи си варя. и така поне седмица съм много внимателна.

и още само нещо ще добавя. за да има ефект плодолечението, трябва да има и спокойствие. поне вътрешно такова. медитация, упражнения, релаксираща музика, смешни филми. всичко това много помага. 

мога още много да разказвам. най-добре питай.



Facebook Comments

15 коментарa :

Unknown каза...

С всичко бих се справила ,само ми етрудно да намеря спокойствие.Радвам се на хората , които го правят!!!

Анонимен каза...

Ох, такава диета мога да правя само ако не трябва да готвя за други около мен. Иначе си е мазохизъм в най-чист вид- казвам аз- жена на 50 години, тежаща 50 кг. Но, да от плодова диета винаги има смисъл- за пречистване на организма от шлаки и за тонус.

Nathalie каза...

аз се забавлявах да готвя за другите, някак ми беше окей да готвя, вместо само да мисля за храна :) ..

Анонимен каза...

az pak se vurta v omugiosan krug - 1-2 dena izdurjam i posle se natupkvam s vsi4ko ot xladilnika!pomo6t!!!Natale,dai suvet!!!

Nathalie каза...

един ден в седмицата е напълно достатъчен. аз мога да издържа 10 дни без проблем, но 1 ден в седмицата обикновено не ми се получава. 1 ден на лунна диета или 1 ден на плодове и чай е добър начин да се поддържа форма. на следващия ден ориз, салата, нещо в този дух. но без меса, сладкиши и сие. пробвай така и виж как ще се чувстваш. всичко свързано с тялото ти трябва да се случва леко и постепенно, когато има насилие тялото се съпротивлява ..:)

Анонимен каза...

mnogo blagodarya sa suveta,6teprobvam,pojelavam si uspeh!
p.s kak taka niama6 problem 10 dena ,vkl . da gotv6?na kolko si godini (ako ne te pritesnivava vaprosa)
V.

Nathalie каза...

на почти 30 съм.
и да си кажа в началото и аз не знаех как точно се получава. защото обичам да ям. сладокусник съм. обичам и да готвя. храната за мен е наслада и доброволно да се лиша от нея първоначално ми звучеше като наказание. но имах цел, не се чувствах добре в тялото си, и исках това да се промени. това изигра най-важната роля. другото беше, че бях заобиколена от хора, които поставяха под въпрос решението ми да се подложа 10 дни на плодове и чай. това допълнително усили желанието ми да издържа докрай. това беше първият път. следващият бе много по-приятно и по-лесно. когато веднъж си познал усещането за лекота и енергията, която извира от теб. тогава това не е наказание, а награда.

Анонимен каза...

никога не е късно да се изпуснат юздите,за това и човек не бива да се главозамаива от малките успехи.борбата за здрав и пречистен организъм е през целия живот.аз до 30год.никога не съм имала проблеми с теглото.всеки мес.1 ден -на вода,3 дни -само плодове.2пъти год -пролет и лято по 1мес.само плодове по 2кг.обаче.много спорт.нооооооо след като родих и се разделих с гадния порок -цигарите-сега съм от 60-87 кг. и колелото така се завърта с грижи,проблеми,нерви ,че ако реша да погладувам-още на обяд мога да убия някои.ще се оправя ,то е ясно,въпрос на време и последователност.но смятам,че гордостта за 7дни на плодове е излишна.нека да оставим жени,които са на 45-50 ,изглеждат на 35,пазят някакъв здравословен режим,те да ни казват как се справят,то един човек на 30 каквото и да яде -все е слаб,но я на 40-50.....?

Анонимен каза...

На 47 години съм и не прилагам диети. Като цяло не съм пълна. Сега реших да пробвам плодолечението, защото в последните 5 години добавих 5-6 кг към теглото си - ей така - неусетно, без промяна в хранителните си навици. Отдавам го на настъпващите хормонални промени в организма ми.
Струваше ми се ужасно да ям само плодове и чай, смятах, че ще съм много гладна. За моя радост вече 4 дни ям само плодове и чай, без да съм усетила глад. Радвам се, че се осмелих да започна това прочистване. Дано има резултат.

Анонимен каза...

Blagodarq na Nathalie za spodeleniqt opit!
Az imam nujda tochno ot tova

Анонимен каза...

Много хубва материал :) само какво беше това с хормоните? на мен пролактинът ми е 300 процента над нормата. В такива случаи вредна ли е такава пречистваща диета?

Анонимен каза...

Аз също съм чела книгата на Лидия Ковачева,но не съм пробвала .....800гр плод е 1гейпфрут-как да го разделя на 3????????????????????Не е за мен!Успех!
Към анонимен-моля прегледай се не е нормално толкова висок пролактин,ако не кърмиш!

Анонимен каза...

хехе :) ами не кърмя, просто мн е скокнал, на поликистозни яйчници май се дължи :) предписаха ми едни хапченца, ама аз отказвам да ги пия :) ще пробвам с билки и хубави мисли :)

Анонимен каза...

Здравей,интересно ми стана това,което пишеш за захранване със супа.Може ли повече подробности,от първия ден ли почваш със супата,или първо малко краставичка както е по режим и после супата.Благодаря ти предварително за отговорът.

Nathalie каза...

от първия ден на захранването съм на ориз. веднъж на ден. малка купичка варен басмати ориз. и през останалото време плодове. от третия ден добавям и супички. и салати. и след седмия ден вече съм на нормален режим на хранене. като се старая поне един месец да имам 1 ядане само плодове.

Публикуване на коментар