«Събуди се, разтърси се»


последните 20+ дни изкарах на ръба на изтощението. на няколко пъти изпусках юздите на лудо препускащото ми ежедневие. нагърбена с безброй задачи, умението ми да се фокусирам и да смогвам, нещо, което бях тренирала през годините, бе на път да ме напусне. накратко, бях уморена и изтерзана. стресът бе надвишил границата, която съм свикнала да понасям. едва ли ти казвам нещо ново, направо си е обичайно. и както често става, точно в този миг ти се спуска дали човек, дали събитие, от което да се поучиш. а при мен дойде в комбинация от двете. един емайл ме посвети в знанието, че Свами Джотирмая пристига през март в България за национално турне.

кой е Свами Джотирмая? и какво турне? тук следва малко пред-история. Изкуството да живееш или Art Of Living, комбинацията от тези думи, за първи път я чух при посещението на Шри Шри Рави Шанкар в България. половината ми приятели бяха в зала 1 на НДК и ме заливаха с впечатления. тогава изпуснах мига. но не се мина много време и получих покана за вегетариански готварски курс. втората ми среща бе определено много вкусна. Кусум Ма, жената, която от дълги години готви на Шри Шри по време на визитите му в Европа, бе в София, за да изнесе 3-дневен-готварски-курс. този път и аз бях там. и готвих, и рецепти писах. и се забавлявах. и нови приятели срещнах. бях омаяна от енергичната и сърцата Кусум Ма и нейния съпруг. тогава чух за първи път името Свами Джотирмая. през изминалата година той на 3 пъти идваше в България. но все нещо се случваше и аз не успявах да се включа. ала ето назрял е момента. въпреки че за пореден път овладях живота си, желанието ми е да не се стига повече до такова положение. практичната страна в мен, която е силно заложена и изпитва истинска досада да слуша празни позитивни слова, се нуждае от практични умения. да практикува спокойствие, йога и дишане.

и да кажа няколко думи за него, Свами Джотирмая е ученик на Шри Шри Рави Шанкар, посветил живота си на другите, той пътува по цял свят и преподава практични умения. [точно това, от което аз се нуждая]. в 3 дни x 2 часа той работи с всички в залата върху наместване на фокуса, пречистване от стреса, балансиране. също и върху древната дихателна техника Сударшан крия, при която организмът се освобождава от токсините.

под надслов «Събуди се, разтърси се» турнето на Свами Джотримая започва след броени дни, на 18 март в Габрово и завършва на 27 април в Сливен. в списъка са 30 български града и един куп безплатни лекции. програмата по дни и градове е налична на страниците на artofliving.bg

когато научих, че Свами Джотирмая ще е отново в България, за себе си аз вече знаех, че на 11, 12, 13 април, ще съм в зала 3 на НДК и ще поема дозата мъдост и практика, за която съм готова.

worst moments are my best opportunity.


Facebook Comments

1 коментарa :

Констанс каза...

Няма нищо случайно :) точно от това имах нужда
Благодаря ти, адски много, Натали :) и нещо вътре в мен казва- обичам те

Публикуване на коментар