Една значка, Една любов и
Един велик дизайнер

Както всяко нещо и всичко на този свят, което ни се случва си има логичното обяснение, така и този пост притежава такова. Всичко започна днес с една снимка на един мъж, името на когото (прoстете ми невежеството) до този момент не знаех. Макар, че обичам и винаги се наслаждавам на изкуството във всяка една от формите му и се опитвам да науча колкото се може по- вече за създателите му. Все още има много да уча, да чета и откривам, но в това все пак е и магията на нашият живот, всекидневно да се образоваме и да вървим само напред, и нагоре.

И така, въпросната снимка си имаше отдолу име Marcel Wanders и автор- Аnnie Leibovitz. Заех се да открия защо той е сред всички други личности от световен ранг, които е фотографирала световно известната фотографка и така открих неговата история.

Както всяка необикновенна и вълнуваща история, така и тази започнала преди повече от 20 години с любов. От силната любов на един мъж към една жена. Неговото име е Марсел - създател, дизайнер и популяризатор на значката на надеждата - The Hope pin.

Всичко започва, когато Марсел прави първата значка (бижу) за своята много болна приятелка и голяма любов. С нея той искал да й покаже и накара да се почувства такава каквато всъщност и до ден днешен продължава да бъде за него - Герой. Затова надписа на тази значка бил съставен единствено и само от четирите букви, гласящи - HERO. На значката те били изписани в превод на родният му език, холандски - HELD.

Идеята зад значката става и мотото й : 'The Hero pin - was meant to inspire people exploring what their most important values are. To be able to find these, recognize them in others and let them know by rewarding them with this hero pin. A small jewel that makes people look for the qualities they value most in people.'

Мечтата му да я популяризира и направи достъпна до всички, и да я превърне в символ на признателност се е осъществила. След толкова години, тя е популярна навсякъде по света, както и нейният създател. Макар, че тя не е поводът и началото на популярността на създателя си по света, а заслугата за това е на неговият стол наречен : Knotted Chair

Тя става символа на началото, което го е довело до създаването на толкова много различни и необикновени произведения на изкуството. Затова не друго, а нейната снимка и историята й е предпочел да постави на първо място в интернет страницата си.

Историята на една малка значка, една голяма любов и признателност и как те са се превърнали в неговата визия и вдъхновение, които са го довели до величината на световноизвестен дизайнер, който никога не спира да твори чудеса.

'We are Here to create an environment of Love, Live with Passion and make our most Exiting Dreams come True!' Marcel Wanders

Facebook Comments

1 коментарa :

Dimana каза...

Благодаря, че образова и мен! Чудесата са около нас, дори и когато ние не подозираме за тях! Нека откриеш цяло множество чудеса днес :*

Публикуване на коментар