Робин Шарма на Живо. в България.

когато преди години една приятелка ми заговори за Монахът, който продал своето ферари, всичко ми се стори много странно. особено заглавието. поне докато не разлистих книгата на Робин Шарма. а последното нещо, за което тогава съм си мислела, че един ден ще имам възможност да видя на живо самия Робин Шарма и то в България.

е, Робин Шарма дойде в България. така както бях написала <тук>. на 17 септември, или по-точно днес. посещението му бе организирано от Банка Пиреос. а програмата му включваше пресконференция за медиите и лекция за бизнес практиките в условия на криза пред избрани корпоративни клиенти на Банката.

как е протекла лекцията не мога да кажа.
но за пресконференцията мога.


Робин Шарма даде един добър урок днес. където и да ходиш, каквото и да правиш, първо си напиши домашното. и той си беше написал домашното. поздрави залата с празника на София, изтъкна набързо фактите, които е научил за България и столицата й. не пропусна в отговорите си да спомене известни български имена, и да произнесе на български една от най-трудните ни думи за произнасяне : бла'го'да'ря. както се казва. имаш ли информацията. можеш да въздействаш, управляваш ..решаваш и така натам.

и разбира се, всичко се въртеше около темата за Лидерството. лидерството по време на криза. добрите войн'и са си проличавали на война, а добрите лидери си личат във времена на криза. но както войните започват и свършват, така и кризата. и тя ще отмине.

ще останат онези компании { бих казала и онези лидери }, които са водили диалог с хората, навън и вътре. всичко опира до хората. всички компании са хора и отношения между хората. натърти Робин Шарма.

бизнесът не е същия, каза Робин Шарма. { и планетата ни вече не е същата, дори ние хората не сме същите } иска се нов подход. всеки един от нас да покаже лидерство. да понесе отговорност за бъдещия успех.


на въпроса как да се поддържа мотивацията на хората, по време на криза. Робин Шарма захвана темата с атлетите, и по-точно с футболистите. или иначе казано :
всеки ден тренировки. всеки ден. всеки ден. за да си мотивиран, трябва всеки ден да работиш.


и само още нещо ще добавя от днешната среща.
извадка от думите на изпълнителния директор на Банка Пиреос :
истинското партньорство се простира отвъд чистите финансови взаимоотношения . . . . . да предоставим възможност на своите клиенти да почерпят опит директно от светоизвестният лектор по мотивация и успешни бизнес модели . . . + задълбочен поглед над начините за успешна мотивация и преодоляване последиците от кризата . . . . . голям процент от думата криза е психолигически, основното й проявление е кризата на доверието . . .


бих го превела така.
ако искаш да си добре утре, започни да помагаш днес.

остана да покажа и малко снимки. и стига толкоз за днес.
в очакване на следващото посещение на Робин Шарма.


Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

Трябва да има повече такива хора като теб които да ценят изкуството на Робин Шарма, страхотно е че има някой който гледа с добро око на всичко което се случва около хората и има такъв нестихващ ентусиазъм и оптимизъм.

vasko65 каза...

http://isifedu.com/ вижте това интересно е .

Nathalie каза...

благодаря, vasko65

Публикуване на коментар